Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Косачов: Броят на страните с независима от САЩ позиция ще се увеличава

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Броят на страните с независима от САЩ позиция ще се увеличи в близко бъдеще във връзка със събитията по света, въпреки противоположните очаквания на Вашингтон. Това мнение изрази в четвъртък заместник-председателят на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачов, цитиран от ТАСС.

Американците толерират само един суверенитет в света – своя собствен. Те го налагат. И динамиката на съвременните международни отношения се определя единствено от съотношението на броя на страните, капитулирали пред тази позиция, и останалите„, пише сенаторът в своя канал в Telegram.

Това, което се случва сега, според изчисленията на американците, трябва значително да увеличи броя на капитулиралите. Сигурен съм, че ще се случи точно обратното. Светът изглежда твърде отвратителен всъщност с единствената суверенна сила, която превърна извънсъдебни разправи срещу непокорните страни в основен инструмент на нейната външна политика„, добави той.

Косачов припомни, че в навечерието на срещата на външните министри на страните от НАТО в Брюксел мненията за по-нататъшните стъпки към Руската федерация се разминават поради ситуацията около Украйна. По-специално, балтийските държави и Полша настояват за пълно прекъсване на отношенията с Русия, докато Франция, Германия и Турция считат за необходимо да поддържат контакти с руското правителство, независимо от настоящата ситуация. „И сега нека наложим тези разногласия върху характера на отношенията на съответните държави с единствения лидер на НАТО – САЩ. Полша и балтийските страни са абсолютни сателити, лоялността към САЩ е публично заявен приоритет номер едно на външната им политика. Франция, Германия и Турция си позволяват свобода, за което се натъкват на американски порицания (Германия за „Северен поток-2″, Франция за атомните подводници, Турция за С-400)“, отбеляза заместник-председателят на Съвета на федерацията.

Според него сега „се получава проста формула„, когато отстъпването на собствения суверенитет „в полза на САЩ е равно на отлични отношения с Вашингтон и снизхождение от всякакви грехове„, а „запазване и още повече проявление на суверенитета е равно на усложняване на отношенията със Съединените щати до наказателни санкции.

Русия и Китай са абсолютно суверенни. Следователно всички сътресения в международните отношения, последователно провокирани от не по-малко суверенните САЩ, но в съюз с многобройни несуверенни спътници, произтичат от горната формула„, заяви политикът.

Припомняме, че главният икономически съветник на президента Джо Байдън заяви, че САЩ са предупредили Индия да не си партнира твърде тясно с Русия след инвазията в Украйна, информира Би Би Си (BBC).

Индия отказа да наложи санкции срещу Русия, както направиха други страни.

Страната, която САЩ виждат като противодействие на мощта на Китай в Азия, е най-големият вносител на руски оръжия, според Bloomberg.

Това идва, след като заместник-съветникът по националната сигурност на САЩ Далип Сингх направи официално посещение в Индия миналата седмица.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Париж няма да разхлабва мерките за сигурност

Лоран Нунес, префект на парижката полиция, отговарящ за сигурността...

Делото срещу шофьора, помел двама пешеходци на бул. „Сливница“, започва

Внесен е обвинителният акт срещу Адриан Антонов за причинена...

Юлия Навалная: От Путин може да се очаква всичко

Кремъл води отдавна войната си в сърцето на Европа

Започна строителството на 1000 паркоместа на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на...

Ассен Василев опровергава Пеканов, че в ПВУ нямало градска железница в Пловдив

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев опровергава твърдение на...

Транспортното министерство договаря пряко купуването на 35 влака по ПВУ

Защото подадените оферти не отговарят на изискванията

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

17 сгради в София отново стават културни ценности?

Столичният кмет иска да бъде възстановен статутът на недвижими...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img