Корнелия Нинова с предложение за кризата с 380 000 безработни в страната

Views 1635
0 0

Отчетената статистика в края на 2020 за З80 000 безработни вследствие на кризата е стряскаща. Вероятно това число ще расте. Всеки ден е ценен за вземане на държавнически решения. Трите стълба на икономиката – потребление, инвестиции и износ са разклатени. Човешкият фактор е най-важен в процеса на стабилизирането им.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на посещение в Плевен като част от обиколка в страната, информират от пресцентъра на партията.

Лидерът на БСП заяви, че наред с опазване здравето на хората, голямото предизвикателство на 2021 г ще е стабилизиране на икономиката и осигуряване на работни места и доходи.

За да ги има обаче, трябва развиваща се икономика с адекватни мерки от държавата. Една такава мярка би била данъчни облекчения за фирми, които откриват нови работни места или възстановяват закрити в резултат на кризата, добави Нинова.

В Плевен тя се срещна с ръководството на областната структура на партията и се запозна с проблемите в областта. Сред най-сериозните са растящата безработица и несигурност за доходите.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петър Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Интензивен трафик към София в края на почивните дни (ВИДЕО)

Няма сериозни задръствания