Корнелия Нинова: Правителството срина доверието на Европа към България

Views 343
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Правителството срина доверието на Европа към България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със срещата на европейските лидери в Брюксел.

Нинова обърна внимание, че европейските медии пишат, че у нас се шири корупция, злоупотреба с власт и беззаконие. Така правителството на Борисов поставя под риск възможността с европейски средства да възстановим икономиката, въпреки че внасяме своята вноска във фонда за възстановяване, допълни тя.

Това правителство ни отдалечава от европейския стандарт на живот. Заради корупцията на всички нива ще продължаваме да изоставаме и да бъдем в периферията на Европа, каза още Нинова.

Според нея е много цинично Борисов да призовава в Брюксел да се подпомогнат социално слабите и безработните, в следствие на кризата, след като той не направи нищо за тях в собствената си страна.

В заключение Нинова каза, че оставката на това правителство ще върне доверието на Европа към България.

Припомняме, че вчера Борисов настоя за подкрепа за социално слабите и за хората останали без работа в следствие на пандемията.

По-рано днес заместник външният министър Милен Керемидчиев също изказа своята скептична позиция, като заяви, че очаква Борисов да се върне с празна кошница от Брюксел.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

СДВР: Един задържан на протестите вчера заради газов пистолет, запазете протеста мирен! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Безразборното блокиране на кръстовища, на маршрути на градския транспорт нарушава правата на другите граждани