Комисията „Магнитски“ пита: Кои депутати са взимали пари за протестите?

Отговор обаче не се очаква

Прочитания 10742
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Взимали ли са действащи народни представители пари от олигарси, за да участват в протестите през лятото на 2020 година. Това ще пита съответните служби парламентарната комисия „Магнитски“, макар и да не очаква отговор, а причината е, че утре, сряда 15 септември, е последният работен ден на 46-то Народно събрание.

Питането към службите е по инициатива на народния представител от „Има такъв народ“ Енчо Мирчев.

Наясно съм, с оглед на малкото оставащо време на настоящия парламент, че няма да получим информацията. Но и след това, в качеството си на физическо лице, ще изискам тези данни по силата на Закона за достъп до обществена информация„.

И по-конкретно – замесените имена на олигарси, за които депутатите питат плащали ли са на протестиращи – Делян Пеевски и Васил Божков.

Настоявам да се разбере кой народен представител е взимал пари за протестите. Защото говорим за граждански договори – тоест за официално заплащане, а не такова на ръка„, каза депутатът от ДПС Хамид Хамид, чиято партия също подкрепя искането.

Конкретно име обаче не бе споменато. Намек обаче бе направен, че въпросният народен представител е от т.нар. „партии на протеста“.

В комисията „Магнитски“ трябваше да бъде изслушан и служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Той обаче така и не се яви.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ремонти, а не COVID-19 спъват учебната година в 22 училища у нас

758 училища в страната ще посрещнат 15 септември в основно или частично ремонтирани сгради, съобщават от Министерството на образованието. В 170 училища пък ремонтите ще продължат и след началото на учебната година, като директорите им са създали необходимата организация за провеждане на нормален учебен процес. По данни на Регионалните управления […]