Комисия по ревизия на „Борисов – 3“ пак ще има (ВИДЕО)

Мая Манолова бе избрана единодушно за председател

Прочитания 42219
0 0
Снимка: БГНЕС

Със 153 гласа „за“ – присъстващите в пленарна зала народни представители гласуваха отново да бъде създадена Временна комисия по ревизия на предишното управление – на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Преди това депутатите от ПГ на ГЕРБ напусна залата, възмутени от изключването на депутата и бивш вътрешен министър Младен Маринов от друга временно комисия, която ще разследва полицейското насилие по време на протестите 2020 г. Първоначално народните избраници от ГЕРБ отказаха да участват, но след това излъчиха трима свои представители в комисията.

За председател на комисията по ревизия бе избрана отново Мая Манолова. Заместник-председател ще бъде Борислав Сандов от „Демократична България“.

Манолова подчерта, че комисията ще бъде стрес тест за политическата воля на партиите и червена линия от коя страна са те – зад комисията или на страната на статуквото.

В обхвата на комисията влизат над 50 сектора, министерства, дружества, програми за финансиране, регулатори и други, в това число отпуснатите бонуси в държавната администрация.

Временната комисия трябва да провери целесъобразността и законосъобразността на разпределянето на финансови средства от държавния бюджет с постановления или решения на Министерския съвет; дейността на държавните дружества „Автомагистрали“ ЕАД, „Монтажи“ ЕАД, „Държавна консолидационна компания“ ЕАД, „Български ВиК Холдинг“ ЕАД, ДП „Държавна петролна компания“, БЕХ, НЕК и др.

Ще проверява е разходването на средства за саниране, а и дейността на Фонда на фондовете, финансирането на мерки за борба с епидемията от COVID-19 със средства от държавния бюджет, размерът на помощта и спазването на разумни срокове за подкрепа за засегнатите от COVID-19 микро-, малки и средни предприятия и др.

Комисията ще работи 6 месеца и ще ревизира посочените сектори и органи за 5 години назад.

Припомняме, че и в краткопросъществувалото 45-то народно събрание имаше комисия по ревизия за управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов с председател Мая Манолова. Тогава от ГЕРБ също не приемаха радушно дейността на комисията.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

2 080 000 пенсионери получават по 50 лв. и за август

По 50 лв. добавка ще получат 2 080 000 пенсионери към пенсиите си за месец август. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. Това решиха министрите от служебния кабинет Янев на днешното заседание. За изплащането на добавките за месец август правителството ще отпусне допълнителни […]