Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Коалицията обсъжда Северна Македония на лидерска среща

Снимка: архив БГНЕС

Северна Македония и други теми обсъждат тази вечер председателите на партиите в коалицията. Това съобщи „24 часа“, като цитира свои източници в Министерския съвет и някои от формациите в коалицията.

Припомняме, че вчера премиерът Кирил Петков заяви, че реален прогрес е отбелязан в работата на съвместните комисии между България и Северна Македония. И по-конкретно в най-проблемната сфера – общата ни история.

В понеделник той прие на среща в София колегите си от Северна Македония, Румъния и Черна Гора Димитър Ковачевски, Николае Чука и Здравко Кривокапич. Срещата бе посветена на предизвикателствата пред региона на Балканите в светлината на военния конфликт в Украйна и произтичащите от него икономически и социални последствия.

Няма да влизам в подробности, но има разбирателство по важни исторически личности. Скоро ще обявим конкретните резултати. Нека първо получа доклада от комисията„, отговори на въпрос министър-председателят.

Както знаете, в началото на мандата си започнахме нов диалог, като затова създадохме работни групи в областта на икономиката, инфраструктурата, образованието, културата. Вече виждаме конкретни резултати„, потвърди думите на Петков, колегата му от Северна Македония.

Вече има конкретни проекти между институции и компании, по които вече се работи. Подобрени са комуникациите между нашите образователни институции, вече имаме полети между София и Скопие„, добави той. И подчерта – комуникацията между двете ни страни следвало да се основава на разбиране и европейските ценности.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израелските военни: Това не е краят (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Израелският министър на отбраната Йоав Галант каза, че е...

Йордания, Ирак и Ливан възобновиха въздушния трафик (ВИДЕО)

Рисковете за сигурността вече са преодолени

МВР синдикатът защитава Калин Стоянов

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов е човек от кариерата...

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

Иран мъсти на Израел със 185 дрона, 36 крилати ракети и 110 ракети земя-земя (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Рано тази сутрин, около 6 часа, Израел свали част...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img