КНСБ пита правителството за плана му за едни 25 млрд. лв.

Прочитания 401
0 0
Пламен Димитров

КНСБ иска от правителството до края на годината да представи проект за възстановяване и устойчивост за развитие на България в областта на колективно трудово договаряне в металната индустрия.

На форума „Секторен социален диалог и колективно трудово договаряне в металната индустрия“ Пламен Димитров открои политическите и обществени турбуленции в страната, но друго било важно – в общия контекст на Европейския план за възстановяване и устойчивост България има възможност да достигне към допълнителен ресурс за следващите 4 години до 25 млрд. лв.

Политиците могат да продължават да се борят от площада и на площада, да си мерят реплики от кабинетите, а това, което ние можем да ги накараме, е да спазват сроковете. До края на тази година правителството трябва даде първия проект за възстановяване и устойчивост, който да покаже къде в следващите 4 години ще бъдат ориентирани тези 25 млрд. лв. До края на месец април 2021 г. ЕК трябва да одобри плановете, обясни президентът на КНСБ.

Пламен Димитров обаче няма усещането, че бизнесът и КНСБ са активно включени по темата.

От това къде ще бъдат насочени тези ресурси, ще бъде предопределено в каква посока живее българската икономика, какви ще бъдат проектите или ще имат допълнителни възможности секторите в металната индустрия да получат едно безвъзмездно или нисколихвено финансиране за дълъг период от време.

Ние от КНСБ сме крещящо нужни в този процес и без нас трудно може да се случи, за да излезем от кризата, в която навлизаме в момента, изтъкна синдикалният лидер.

По много показатели, особено в социалната сфера, България не достига до необходимата конвергенция, а дивергира. Парите са необходимото условие, но недостатъчно, каза още Пламен Димитров.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Безработицата в еврозоната достига 8,1% през август

В ЕЦБ отчитат "известно" забавяне на икономиката