КНСБ: Основен приоритет е минималната заплата да стане 1700 лева

News24sofia.eu
Прочитания 8924
0 0

Основен приоритет, записан в Програмата на КНСБ за следващите пет години, е до 2027 г. минималната работна заплата да достигне 1700 лева, а средната – 3100 лева.“ Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров, съобщава Нова телевизия. По думите му тази цел е напълно реалистична.

Към момента имаме 1700 лева средна заплата за първото тримесечие на тази година. Това още не е обявено от НСИ, но всеки момент ще бъде, каза Димитров. По думите му, ако 1400 лв. бъдат добавени за 5 години, това е малко над 200 лева на година, което са нас е абсолютно постижимо предвид ускоряването на паричните процеси, влизането в еврозоната. Това значи 12-13% ежегоден ръст, който ние и сега постигаме, допълни той.

КНСБ прогнозира, че инфлацията в страната ще достигне 15% до края на годината.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Медведев: Помощта на САЩ за Украйна е прокси война срещу Русия

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев нарече одобрената от Конгреса на САЩ помощ за Украйна в размер на 40 милиарда долара доказателство за прокси война срещу Русия. По негови думи огромната сума ще се озове в джобовете на украинските и американските представители на военно-промишления комплекс. „Съвсем

Read More »