Кметът на Атина облага туристите с нов данък

Екип на News24sofia.eu

Помощ за общинската хазна

Views 1429
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Във вторник кметът на Атина Костас Бакоянис призова за въвеждането на градски данък, който посетителите да плащат на общинските власти, за да им помогне да отговорят на повишения натиск върху услугите, предизвикан от притока на туристи.

Гръцката столица „има 650 000 постоянни жители и обслужва 3,5 млн. души на ден“, заяви той на заседание на Съюза на общините и населените места (KEDE).

„Как работи това уравнение? То е много просто. Ние се проваляме системно“, допълни кметът и заяви, че Атина трябва да въведе данък, подобен на този в градове като Брюксел, Париж, Берлин, Рим, Барселона и Прага, където посетителите плащат по няколко евро на вечер от престоя си чрез таксата за настаняване.

Бакоянис също така обвини обществените служби и организации, че не плащат сметките си и общинските данъци, като заяви: „Най-големият скъперник в Гърция и в община Атина днес е самата държава.“

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Марин льо Пен: Франция да спре да въоръжава Украйна

Париж трябва да се грижи за армията си