Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кмет на Цветанов бил репресиран от ГЕРБ с двойно по-ниска заплата

Кмет на ГЕРБ репресира кмет на „Републиканци за България“ в община Септември, област Пазарджик, съобщиха от партията на Цветан Цветанов.

От формацията обясняват, че бившият кмет на село Ветрен дол Димитър Христосков преминал от ПП ГЕРБ към „Републиканци за България“ и на частичните местни избори на 28 февруари победил кандидата на ГЕРБ Нина Георгиева, след което се явил на балотаж с кандидата Александър Андреев, издигнат и подкрепен от БСП и ПП. На 6 март Христосков бил избран за кмет на населеното място, но това се оказало неудобно за кмета на Община Септември Васка Рачева.

След като не успяха да наложат техния кандидат, защо да не тормозят този на друга партия. Това става видно от последното предложение на кмета на община Септември до Общинския съвет за заплатите на кметовете на населени места на територията на общината„, заявяват от „Републиканци за България“.

Според партията в община Септември само и единствено заплатата на кмета на село Ветрен дол Димитър Христосков е най-ниска и то двойно – 910 лв., в сравнение с възнагражденията на всички останали управници на села. При население на Ветрен дол от 1550 души, възнагражденията дори на назначените кметски наместници на селата Славовица и Горно Вършило били по-високи, при население от 350 и 37 души – 960 лв. Заплатите на кметовете на останалите населени места в общината по данни на „Републиканци за България“ варират от 1630 до 1860 лв.

Как се стигна до това никой не коментира, а се бърза да бъде прието от Общинския съвет. Ситуацията е такава, че кметът на Ветрен дол е с отрязан наполовина щат. И така на всички останали кметове на територията на областта възнагражденията са увеличени, а във Ветрен дол или е най-удобно за определени кръгове кметът да е „наказан“ с половин заплата, или политическото безсилие води до това да се вкарват за гласуване в местния парламент неправомерни възнаграждения. Положението е – този не е от нашите, коментират с възмущение ветрендолци„, твърдят от партията.

От „Републиканци за България“ питат: „Кой разпореди най-ниско възнаграждение за кмета на Ветрен дол от цялата община Септември? Кой ще поеме отговорност дългогодишният кмет, който е работил за просперитета на жителите на Ветрен дол, за подобряване условията за живеене в него и иска да продължи да го прави, да не е ощетен заради политическа принадлежност и прокарване неправомерно на предложения, които не отговарят на Закона за местното самоуправление и местната администрация и редица други?“

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Румен Радев ускорява служебния кабинет (СНИМКИ/ВИДЕО)

Президентът Румен Радев връчи третия и последен проучвателен мандат...

Само в неделя Русия е атакувала 18 пъти Днепропетровска област

Ударите са били насочени в Никополския район

Украйна: Щетите от руските атаки срещу украинската енергетика възлизат на милиарди

Украинският енергиен министър Герман Герашченко каза, че щетите от...

16 задържани при акция срещу битовата престъпност в Пазарджик

Шестнадесет лица бяха задържана при спецакция срещу битовата престъпност...

Цветан Цветанов: При избори 2 в 1 държавата съвсем ще бъде изпусната и ще стане страшно

Цветан Цветанов, председател на политическа партия "Републиканци за България“,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img