Китай зове Русия и Украйна към преговори

Екип на News24sofia.eu

Позиция на представителя на Пекин към ООН

Views 1821
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

След масирания ракетен удар на Русия по територията на Украйна Китай отново призова страните да започнат мирни преговори възможно най-скоро, съобщи УНИАН.

Гън Шуан, заместник-постоянен представител на Китай в ООН, заяви по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН, че това е единственият начин да се „предотврати ескалация“ на войната и да се предотврати ядрена криза.

Диалогът и разговорите са единственият път напред. Страните трябва да започнат пряк ангажимент и да се върнат към дипломатическите преговори възможно най-скоро„, заяви Гън Шуан.

Той заяви, че този процес трябва да бъде подпомогнат и от международната общност.

Още веднъж призоваваме страните да проявят сдържаност, така че действията им да не изострят конфронтацията и тя да не излезе извън контрол„, подчерта представителят на КНР.

Украинският президент Володимир Зеленски призова вчера Съвета за сигурност на ООН да предприеме действия за прекратяване на руските въздушни удари срещу жизненоважна инфраструктура в страната му, оставили за пореден ден украинските градове без електричество и отопление пред настъпващата зима, предаде „Ройтерс“.

Зеленски призова на Русия да бъде отказано право на глас при гласуването на всяко решение, свързано с нейните действия.

Посланикътн в ООН Линда Томас-Грийнфийлд заяви, че руският президент Владимир Путин очевидно използва зимата като оръжие, за да причини огромно страдание на украинския народ.

Посланикът на Русия в Василий Небензя отхвърли безразсъдните заплахи и ултиматуми от страна на Украйна и нейните западни поддръжници.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Иван Иванов: ЕС иска да пазим границата добре

Заради това ни слагат спирачка за Шенген