Кирил Петков уверява Кулеба, че ще продължим със силната подкрепа

Екип на News24sofia.eu
Views 9221
0 0

Кирил Петков увери министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, че България ще продължи да е сред най-приятелските и силно подкрепящи Украйна държави. А българските институции, както и досега, ще осигуряват необходимата помощ и грижи за украинските бежанци. Това стана по време на неофициална среща между двамата, съобщи пресцентъра на МС.

Във фокуса на разговора бяха руската агресия и изключително тежката ситуация за цивилното население в Украйна. Кулеба изрази благодарност към правителството на Кирил Петков за оказаната подкрепа и за помощта, която в България получава всеки един украински гражданин, бягащ от войната.

Между двете делегации от българска страна участие взеха също вицепремиерът Калина Константинова, министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на отбраната Драгомир Заков.

снимка: пресцентър Министерски съвет

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Регионалната комисия прие на 50% да се плати на пътищарите

Парите тръгват към пътния бранш. Решението е на депутатите от ресорната парламентарна комисия, които се събраха на извънредно заседание. Идеята на ПП, която получи подкрепа, е да им се платят сега 50%, а останалите пари да бъдат разплатени към брашна след проверка. Вместо антикорупционната комисия в Народното събрание, санкция по […]