Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков убеден, че е на прав път и с 20-те млн.лв. взети от прокуратурата и дадени на БАН

Снимка: архив БГНЕС

Правителството работи целенасочено и с новото ръководство на КЕВР ще бъдат постигнати много добри резултати. „За мен нещата се движат в правилната посока„, така премиерът Кирил Петков отговори задочно от Брюксел на критиките на президента от сутринта, че са нужни вече резултати, а не само да се правят анализи. Кирил Петков и даде пример – с февруарските фактури бизнесът вече усеща допълнителната помощ от държавата, като подкрепа ще има и през март.

По отношение на коментарите от страна на прокуратурата и на думите на Иван Гешев, който разкритикува и тази сутрин намаляването на бюджета на прокуратурата, министър-председателят беше лаконичен: „20 млн. лв. от прокуратурата се прехвърлят към БАН, това е инвестиция в иновациите и науката. С тях ще бъде подпомогната работата на млади учени„. Петков коментира и че бюджетът на прокуратурата е доста голям, а всички българи плащат прекалено голяма цена, особено за нивото на правосъдие, което имаме.

Министър-председателят Петков коментира и вчерашното изявление от страна на властите, че се наблюдава активиране на криминален контингент за протеста на „Възраждане“ следващата седмица.

Сведенията, с които той разполага, че действително една група хора настояват и са нетърпеливи зеленият сертификат да отпадне, но и правителството иска това, чака обаче статистиката да покаже, че това може да стане, без да има риск за здравната система.

Петков беше категоричен, че протестът е част от демокрацията и важна форма на комуникация на обществото, но не трябва да се използва от подмолни движения на хора, свързани с криминалния свят.

Той призова хората, които протестират пред Министерски съвет другата сряда да внимават, за да не бъдат подведени от тези вклини се в протеста хора. А МВР е поело ангажимента да ги предупреди, че те са наблюдавани, обясни Кирил Петков.

С председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Кирил Петков е разговарял за Националният план за възстановяване и развитие и е настоял, че въпросът за сектор Енергетика за България е стратегически. Припомняме, че в началото на седмицата стана ясно, че правителството е поискало още един месец отсрочка от ЕК за разглеждане на плана ни и предложенията ни за промени, като вече и получихме разрешение

По думите си Петков е срещнал пълно разбиране, че в момента енергийната ни система не може да се увеличава допълнително зависимостта от природен газ и в този смисъл отпадането на парогазовата централа е абсолютно ясно като позиция.

Сега трябва да видим какъв е алтернативният вариант и дали този алтернативен вариант, който сме предложили е най-добрият. Но аз вярвам, че е наистина много смислен като стратегия„, добави министър-председателят.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Димитър Главчев коментира с посланика на САЩ съвместните енергийни проекти

България и Съединените американски щати имат ползотворно сътрудничество в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Надежда Йорданова: Служебният кабинет се изкуши да се включи в политическите игри

По повод назначението на транспортния министър Георги Гвоздейков

Износът на стоки от България в рамките на ЕС е достигнал 31 млрд. евро през 2022 г.

България е удвоила своята роля във вътрешната търговия на...

Летище „София“ отмени полети заради атаката на Иран

Израел затвори за полети въздушното си пространство

Георги Свиленски: Нормално е НС да има възможност за контрол върху кабинета

Парламентът пое отговорността да присъства и пред него да...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Двама побойници от Силистра пренощуваха в ареста

Полицията в Силистра арестува две лица за грубо нарушаване...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img