Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков: След една крачка напред – две назад по всички линии

Снимка: архив БГНЕС

Бившият премиер Кирил Петков разкритикува дейността на служебното правителство и на кризисния щаб за енергетиката. От своята страница в социалната мрежа Фейсбук Петков пита: „Защо направихме една крачка напред, а в най-важния момент за България се връщаме две назад„.

В поста си Кирил Петков пише, че от създадения кризисен щаб за газа не са поискали информация от компанията, която очаква седемте кораба за доставка. Не са разговаряли с Турция за свободно място за пристанище на корабите, недоволства Петков.

Нямало и обаждане към компанията, която е запазила капацитет за нас в Гърция. Няма информация за разговори с Гърция за разтоварване на повече от договорения втечнен газ в Ревитуса. (Остров, разположен в залива Мегара. Там има терминал за течен природен газ- б.р.), след като съседите ни обявиха разширяване на капацитета на терминала.

Но вече се говори за Газпром и дългосрочни договори. Не виждаме ли, че дори на Германия се ограничава подаването на газ от Русия? Не е ли най-важно за хората да има сигурност на доставките? Какво точно прави кризисният щаб„, пита доскорошният премиер на България.

Според Петков гръцката връзка също така се поставя под риск точно сега, когато сме на финалната права на пускането в експлоатация. С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03 август 2022 г., наше решение от 22.07.2022 г. е отменено в частта „одобряване на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи„.

Той смята, че по този начин дружеството няма да изпълни изискванията за промяна на корпоративната структура съгласно модела на Независим преносен оператор. Има опасност от закъснение спрямо поставения от регулаторите срок. Това означава забавяне на драстичното намаляване на цената на газа от Азербайджан, пише Петков и добавя, че пускането на връзката в екплоатация ще спести милиони на България.

Петков недоумява защо се отменят решения на правителството, на което той е бил начело и дава пример с решения за мястото на България в ОИСР, с парите за детски площадки и дневен център за възрастни хора в Ямбол.

Бившият премиер не подминава и рокадите в НАП – „Прави се немотивирана смяна на управлението на НАП въпреки рекордните приходи много добра събираемост – защо„, пита той без да припомня, че при назначаването на Румен Спецов той бе атакуван от опозицията, че продал фирмата си със задължения към държавата на малоимотен гражданин.

Кирил Петков критикува правителството и заради решението за въвеждане на носенето на маски на закрито в София.

Въвеждат се задължителни маски навсякъде на закрито в София, при положение че само 2.5% от интензивните легла са запълнени – защо„, пита Петков дни след като това решение бе взето.

Брикел (ТЕЦ „Брикел“) започна отново да пуши и дими само часове след като нашето правителство си отиде. България наистина е на вододел. Моделът на феодални зависимости, задкулисни ходове и ретроградни стратегии, които струват ужасно много на страната, атакува от всеки ъгъл„, пише Петков.

На края на поста си той призовава българите да гласуват на следващите избори.

Припомняме, тази сутрин политическа партия „Продължаваме промяната“ подаде документи за регистрация като самостоятелна партия, като от прокуратурата не оспориха името. Преди няколко седмици се разрази спор точно за името, което е и на коалицията, с която кметът на Добрич спечели местните избори през 2019 г. Тогава той твърдеше, че е регистрирал търговска марка „Продължаваме промяната“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сирия ще се брани само от израелски удари (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Сирия е разположила около столицата си Дамаск своите произведени...

Летище „София“ отмени полети заради атаката на Иран

Израел затвори за полети въздушното си пространство

Британските консерватори отстраниха депутат за злоупотреби със средства

Това е пореден удар за закъсалата Консервативна партия

Ще живеем ли по-добре с 4-дневна работна седмица?

Европейска и българска политика е как да работим по-малко...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

МВР назначи нов директор на полицията в Добрич

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов назначи Красен Торимацов за...

Иван Гешев вижда връзка между акцията в Митниците и смяната на главсека на МВР (ВИДЕО)

Разбитият при операцията на ДАНС контрабанден канал, заради който...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img