Кирил Петков: След една крачка напред – две назад по всички линии

News24sofia.eu
Views 28727
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Бившият премиер Кирил Петков разкритикува дейността на служебното правителство и на кризисния щаб за енергетиката. От своята страница в социалната мрежа Фейсбук Петков пита: „Защо направихме една крачка напред, а в най-важния момент за България се връщаме две назад„.

В поста си Кирил Петков пише, че от създадения кризисен щаб за газа не са поискали информация от компанията, която очаква седемте кораба за доставка. Не са разговаряли с Турция за свободно място за пристанище на корабите, недоволства Петков.

Нямало и обаждане към компанията, която е запазила капацитет за нас в Гърция. Няма информация за разговори с Гърция за разтоварване на повече от договорения втечнен газ в Ревитуса. (Остров, разположен в залива Мегара. Там има терминал за течен природен газ- б.р.), след като съседите ни обявиха разширяване на капацитета на терминала.

Но вече се говори за Газпром и дългосрочни договори. Не виждаме ли, че дори на Германия се ограничава подаването на газ от Русия? Не е ли най-важно за хората да има сигурност на доставките? Какво точно прави кризисният щаб„, пита доскорошният премиер на България.

Според Петков гръцката връзка също така се поставя под риск точно сега, когато сме на финалната права на пускането в експлоатация. С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03 август 2022 г., наше решение от 22.07.2022 г. е отменено в частта „одобряване на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи„.

Той смята, че по този начин дружеството няма да изпълни изискванията за промяна на корпоративната структура съгласно модела на Независим преносен оператор. Има опасност от закъснение спрямо поставения от регулаторите срок. Това означава забавяне на драстичното намаляване на цената на газа от Азербайджан, пише Петков и добавя, че пускането на връзката в екплоатация ще спести милиони на България.

Петков недоумява защо се отменят решения на правителството, на което той е бил начело и дава пример с решения за мястото на България в ОИСР, с парите за детски площадки и дневен център за възрастни хора в Ямбол.

Бившият премиер не подминава и рокадите в НАП – „Прави се немотивирана смяна на управлението на НАП въпреки рекордните приходи много добра събираемост – защо„, пита той без да припомня, че при назначаването на Румен Спецов той бе атакуван от опозицията, че продал фирмата си със задължения към държавата на малоимотен гражданин.

Кирил Петков критикува правителството и заради решението за въвеждане на носенето на маски на закрито в София.

Въвеждат се задължителни маски навсякъде на закрито в София, при положение че само 2.5% от интензивните легла са запълнени – защо„, пита Петков дни след като това решение бе взето.

Брикел (ТЕЦ „Брикел“) започна отново да пуши и дими само часове след като нашето правителство си отиде. България наистина е на вододел. Моделът на феодални зависимости, задкулисни ходове и ретроградни стратегии, които струват ужасно много на страната, атакува от всеки ъгъл„, пише Петков.

На края на поста си той призовава българите да гласуват на следващите избори.

Припомняме, тази сутрин политическа партия „Продължаваме промяната“ подаде документи за регистрация като самостоятелна партия, като от прокуратурата не оспориха името. Преди няколко седмици се разрази спор точно за името, което е и на коалицията, с която кметът на Добрич спечели местните избори през 2019 г. Тогава той твърдеше, че е регистрирал търговска марка „Продължаваме промяната“.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Иван Демерджиев алармира за повишен миграционен натиск по границата с Турция

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев алармира за повишен миграционен натиск по границата с Турция, съобщава БНР. Той инспектира българо-турската граница в района на Елхово. От началото на годината са засечени над 60 000 опита за нелегално преминаване. За сравнение за същият период през изминалата година, опитите за нелегално преминаване на границата

Read More »