Кирил Петков ще назначи трима свои заместници. Бившата шефка на БАИ: Стамен Янев нахлу като мутра и ме изрита

„Днес в 11.00 часа Стамен Янев нахлу като мутра в БАИ и ме изрита. Беше ми връчена заповед за освобождаване без предизвестие. Не разбирам защо бях изхвърлена по този начин„. Това заяви Десислава Трифонова, която бе досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции

Views 28033
1 0
Снимка: БГНЕС

Възстановяването на икономиката е първи приоритет на служебния министър Кирил Петков.

Той обясни пред медиите в МС, че ще има трима заместници и ги определи като професионалисти.

Петков добави, че ще се приложат специални мерки за укрепване на малките и средни предприятия.

За интересни стратегии в икономиката намекна още той, главната цел на НАП в услуга на бизнеса, Плана за възстановяване и развитие.

Стана ясно още, че Стамен Янев се връща на ръководния пост в Българската агенция по инвестиции.

В момента е много важно максимално голям опит да се влее обратно в агенцията така, че да се опитаме да привлечем свеж капитал, колкото можем по най-ефективния начин„, обясни министърът.

Към БАИ имало специална програма, която ще се пусне, като всеки един от аташетата трябва да е представител на първо място на България.

Аз съм представител на частния сектор. Не можете да имате хора, които са търговски представители, и да имат други ангажименти. Най-важното нещо е те да представят България и да имаме истински сделки. Ще ви покажем в края на 60-те ни дни позитивни резултати„, категоричен е Петков.

Бившата шефка на Българската агенция за инвестиции:Стамен Янев нахлу като мутра и ме изрита“.

Десислава Трифонова

Днес в 11.00 часа Стамен Янев нахлу като мутра в БАИ и ме изрита. Беше ми връчена заповед за освобождаване без предизвестие. Не разбирам защо бях изхвърлена по този начин„. Това заяви Десислава Трифонова, която бе досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Не заслужавам ли някакво нормално отношение?“, пита тя.

Няма нередности в агенцията, няма мотиви за смяната ми. Това е чист реваншизъм. Няма никакви мотиви за моето отстраняване от поста. Аз съм на поста като експерт. Това се прави в период на криза„, отбеляза Трифонова.

„Ние с екипа буквално сме спали тук, за да реализираме инвестиции за 800 млн. лева„, отчете тя.

Искам да разбера защо съм освободена от поста си. Министърът дори не ме познава, за да е недоволен от работата ми. Това ли е начинът за управление на държавата в момента? Това се случва пред очите на инвеститорите„, коментира още освободената директорка.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Русия за България: Със собствени си ръце унищожава остатъците от взаимно доверие

Русия все още не е получила искания от българска страна с молба да съдейства за разследването на експлозиите в оръжейните заводи на републиката. Това заяви в четвъртък на брифинг официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, съобщава ТАСС. „Не са получени запитвания по дипломатически канал. Освен това досега не […]