Кирил Петков: Санкциите на САЩ са наложени след сериозен анализ

Прочитания 13316
0 0
Снимка: БГНЕС

Преди да вземат такова крайно решение, САЩ винаги правят един много детайлен анализ и съм сигурен, че явно са събрали достатъчно факти, за да могат толкова крайно да отсечат за тези две личности. Много е важно нашите институции да работят и да не разчитаме някой отвън да ни казва тези неща, нашата цел като служебно правителство е точно това – институциите да работят в полза на обществения интерес. Не може да бъде безконтролно и просто да текат едни пари в различни посоки. Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков пред БНТ относно новината, че САЩ налагат санкции на Васил Божков и Делян Пеевски, както и още длъжностни лица от България заради корупция.

Все още нямаме достъп до кредитните досиета на ББР, така че все още не мога да кажа кои са хората, получили кредити в особено големи размери. Никога този тип личности не се финансират директно, обикновено това се случва през други фирми и хора. Но неоспоримите за мен факти, че има някаква връзка, са в посока „Булгартабак“ и „Техномаркет“. Така отговори той на въпрос дали има информация, че ББР е отпускала средства под формата на кредити на Делян Пеевски.

Припомняме, че Пеевски вече отхвърли като тенденциозни наложените му санкции и се закани да търси правата си по съдебен път.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ДБГ очаква партиите на протеста да направят правителство

Партиите на протеста ще направят правителство след изборите на 11 юли. Това заяви лидерът на председателят на Движение „България на гражданите“ Димитър Делчев за „Денят ON AIR“. Според него, „Изправи се! Мутри вън!“ е агент на промяната, затова отново очакват добър резултат на предстоящите парламентарни избори. Според него смяната на […]