Кирил Петков редовно ще свиква Съвета по сигурността (ВИДЕО)

Прочитания 31928
0 0

Ние не вярваме и по никакъв начин не подкрепяме зони на влияние. Ние вярваме, че всяка държава има право да вземе решения за собствената си национална стратегия в конструктивните рамки на НАТО„. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на извънредното заседание на парламента за геополитическия сблъсък НАТО-Русия.

Кирил Петков отбеляза, че правителството вярва, че главният приоритет на България трябва да приоритизацията за деескалация на напрежението.

Той не иска един военен конфликт да стане реалност.

Обмислят се стратегии как България да бъде конструктивен член в дискусиите, че деескалацията на конфликта е освен приоритет. Ние сме малка страна в ЕС, но нашият глас ще бъде изразен във всеки един момент, като сме готови да подкрепим нашите съюзници в тази посока, категоричен бе премиерът.

Кирил Петков уточни, че Съветът по сигурност е правилният подход за взимане на международни решения.

Прекарахме близо три часа по време на вчерашния ден и аз бях доволен да видя докладите, които бяха представени. Имаме от вчерашния ден нов секретар по съвета за сигурност, който ще координира и ще прави протоколите на всички решенията на съвета по сигурност. Другото нещо, на което се радвам, е, че голяма част от информацията беше близка между службите, но имаше и различия. Имаме възможност да имаме най-различна и обобщаваща информация, на която се базира едно доста по-информирано решение, отколкото къса препоръка„, акцентира Петков.

Той смята, че всички въпроси в тема сигурност ще бъдат взети с институционален подход и никой няма да взима решения, „защото просто така се е събудил“.

Кирил Петков ще свиква редовно Съвета по сигурността, за да може да се решават такива деликатни международни въпроси.

Той изтъкна, че не може да има господар над България, който да ни казва какво да правим. Единствените, които могат да решат бъдещето на България, са българските институции и правителството. Напрежението и ескалацията са факт, не може да се игнорират, призна Петков.

Тип говорене от рода на тези и тези държави нямат право да имат отбранителна стратегия или нямат право да имат следните възможности за отбрана, защото са близко до някоя друга държава, правителството не го приема като философия. Кирил Петков вярва, че всяка държава има право на собствени решения как да решава своята отбранителна стратегия.

Геополитическата стратегия на България е точно конструктивната стратегия на съюза на НАТО. За да имаме по-добър ефект, трябва да говорим с един глас, но единственият начин да се казва дали сме консуматор на сигурност или не, трябва да бъде на база на нашите възможности и приоритети. Заедно трябва да решим инвестициите в българската армия, настоя Кирил Петков.

Той подчерта, че главните рискове за България са в сферата на енергетиката. От тази гледна точка правителството има план какво да се направи, за да бъде сигурно и да защити населението да няма директни ефекти при наложени сериозни санкции в сферата на газа. Повече детайли Кирил Петков ще сподели в закритото заседание.

Заместник-председателят на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов нищо ново не разбрал от позицията на премиера Кирил Петков по темата за международния конфликт, като преди няколко дни министър-председателят казал 6 изречения, а днес 26. ГЕРБ са притеснени, че би могло правителството да превърне България в консуматор.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Даниел Митов недоволен от "стратегията" на кабинета Петков

Депутатът от ГЕРБ Даниел Митов, при гостуването си в студиото на Би Ти ВИ заяви, че правителството няма ясна стратегия за действие относно конфликта НАТО-Русия. По думите му казаното от премиера Кирил Петков на извънредното заседание на НС не е нищо съществено и не е никаква стратегия за справяне с

Read More »