Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков работи и няма време за глупост като вот на доверие

Снимка: архив пресцентър Министерски съвет

Обещавам на всички наши гласоподаватели и на целия български народ, че няма да си нарушим принципите и вчера видяхме, че не сме сами. Вчера видяхме, че има и други смели хора, които независимо какъв бранд си си сложил отпред, дали е една партия или друга, застават с идеята, че от България в този й вид не сме доволни. И ето, както тези канали са запушени и трябва да се отпушат, това е навсякъде. Запретваме ръкави и работим заедно. Сега ни трябват доколкото знам още седем такива по-смели хора от Народното събрание. Това каза премиерът Кирил Петков в Трявна, където направи оглед на място на щетите след вчерашния проливен дъжд.

Започваме да чистим „запушените канали“ на цялата държава, изтъкна той.

Запитан дали ще поискат вот на доверие към кабинета, премиерът отсече: „Няма да се занимаваме с такива глупости. Това, което ще направим, е – веднага да бъде одобрен законът за КПКОНПИ, министър Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. Имаме просто толкова много работа. Тези министри, които решим – да ги сменим. И това ще бъде коалиционно решение. Да ги сменим максимално бързо. Това ще бъде реалният вот на доверие, няма смисъл да се занимаваме с политически люлки и дейности, които всъщност не помагат на хората.“

Петков коментира и попълването на състава на кабинета, след като Слави Трифонов изтегли министрите на ИТН. „В момента щом съберем мнозинство от 121 човека, веднага ще се предложат нови министри. Аз съм сигурен, че има хора с голям капацитет, които обаче няма да искат, например за ремонтите на пътищата 40% от оценката да бъде на базата на някаква неясна комисия и само 60% да бъде на база цена. Този тип подходи няма да бъдат използвани„, изтъкна той.

Премиерът няма да поеме конкретно министерство, защото смята, че министрите трябва да са специалисти в конкретните сфери и такива ще се намерят. Петков очаква също, че ще успеят да съберат мнозинство в НС.

Запитан дали оттеглянето на ИТН от управляващата коалиция е свързано с казуса „Капитан Андреево“, той заяви: „Аз просто бях учуден от Слави Трифонов, колко пъти повтори, не знам, аз не ги броих, но беше много пъти – че едва ли не нямало нищо общо. Само дето така, без даже да го питат, го чувствал като в оправдателен режим. А едновременно с това съвпадна изцяло, че най-накрая държавата си върна контрола върху тази граница, която от години е била приватизирана от едни неясни субекти за мен. Според мен много хора от сивия сектор и от тъмния сектор в момента губят големи средства и съм сигурен, че биха се радвали, ако има влияние през някоя от политическите сили, това правителство да го няма. Почнахме да събираме много врагове, това е истината.“

Петков допълни, че едната група от противниците на управлението са всички, които до този момент са крали и знаят, че рано или късно българската или европейската прокуратура ще стигнат до тях и всеки ден се чудят как това правителство по-бързо да свърши. По думите му третата група врагове на управлението са тези, чиито интереси по отношение на газовите доставки са нарушени от действията на кабинета, а третата – „руската държава и техните хора“.

По темата за доставките на природен газ Кирил Петков заяви, че има подписан договор с Азербайджан, като предстои да посети Баку заедно с енергийния министър Александър Николов, като ще се работи за договаряне на още кораби с втечнен газ от САЩ, както и за намиране на други алтернативи.

Във връзка след щетите от пороя в Трявна Петков каза, че трябва да се осигури проводимостта на деретата, така че водата от тях да може да се оттича в реката. По думите му ще е необходима систематична работа. „Първото нещо, което ще направя, е мой съветник – инж. Барзов, ще бъде изпратен още тази седмица да огледа заедно с кмета и областния управител я детайли доклада. След това ще се приоритизират най-належащите от по-малко належащите неща и ще видим дали още веднага през Комисията за бедствия и аварии ще може да се възстановят част от нещата, но наистина не е нормално на всеки дъжд тези хора да имат тези проблеми„, отбеляза той. „Явно, както навсякъде, заварваме едни положения, които – трябва да се започне от някъде, затова сме тук„, посочи Кирил Петков.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първо в News24sofia.eu! Наркоманката Диона се появи в Софийския районен съд (СНИМКИ)

Делото срещу поп фолк певицата ще започне на 4 юни, като тогава ще бъдат разпитати вещите лица, изготвили експертизата за наличието на кокаин в кръвта й

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно, уверява ЦИК

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно. Това...

И „Средна Европейска Класа“ се отказва от ПП-ДБ

Партия "Средна Европейска Класа" (ЕК), с председател Константин Бачийски, се отцепва...

Комисия търси фискалния ефект от дерогацията 4 месеца след спирането й

Комисията за дерогацията, която ползваше "Лукойл", ще работи безпристрастно....

Русия засилва ударите по западни оръжия в Украйна

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в...

NYT: Разузнаването убедило Майк Джонсън за помощта за Украйна

New York Times предложи на читателите своята визия за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Швейцария отказа да се присъедини към екипа за търсене на руски активи

Прочутият неутралитет на Алпийската конфедерация

Създателят на Telegram в първо интервю от 7 г.: Полиция опита да ме пречупи в Русия, а ФБР – в САЩ (ВИДЕО)

"Ако поискаме от всеки да вземе страна, няма да съществуват компромисите, а така ще се окажем на много опасно място", предупреждава Павел Дуров пред американския журналист Тъкър Карлсън

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

КЕВР глоби АЕЦ „Козлодуй“ с 604 хил. лева

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) наложи имуществена...

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Харков е без ефирна телевизия

В Харков и най-близките населени места все още няма...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img