Кирил Петков посочи „Турски поток“ като пример за корупция (ВИДЕО)

Views 11808
0 0

Българският премиер Кирил Петков се срещна с президента на САЩ Джо Байдън, с когото са обсъдили корупцията: „Корупцията може да бъде инструмент за влияние на Путин в страните на Балканите.“ „Като пример посочих „Турски поток“, който струваше милиарди на всички нас. Затова е важно сега Балканите да останат стабилни“, посочи премиерът, цитиран от Правителствената информационна служба.

Преди началото на втория ден на заседанието на Европейския съвет министър-председателят подчерта България е сред страните, които твърдо подкрепят Украйна и това беше ясно казано снощи от президента Зеленски, който ни благодари.“ Той разказа, че украинският президент Володимир Зеленски се е включил във вчерашното заседание на европейските лидери чрез видеоконферентна връзка и е благодарил на България за оказаната помощ. „Ние сме от групата на най-приятелските, най-подкрепящите Украйна държави„, допълни премиера Петков.

Сред обсъдените теми през първия ден на срещата на евролидерите е било и запазването на сигурността и стабилността на Западните Балкани. Петков подчерта, че българското правителство работи активно по тази тема. „България има своята роля, защото европейският път на Република Северна Македония и на Албания са част от тази стабилност„, заяви премиерът Кирил Петков.

През втория ден европейските лидери ще обсъдят цените на газа и петрола.

Тези цени влияят директно върху цените на тока и цената на хляба и олиото. Затова е важно да успеем да намалим цените от трети доставчици, така че българските потребители да не са обект на галопиращата инфлация„, подчерта премиерът Петков.

Министър-председателят изтъкна като приоритет в работата на правителството изграждането на газовата връзка Гърция-България за диверсификация на източниците на газ.

Чрез този проект ще можем да получаваме и втечнен газ. Това е приоритет на цяла Европа„, посочи Кирил Петков.

Лидерите на Европейския съюз изложиха на показ различията си по въпроса дали да спрат да купуват нефт и газ от Русия, след като демонстрираха трансатлантическо единство в поредица от срещи на върха с Джо Байдън и след пламенния призив на украинския президент Володимир Зеленски за повече военна помощ за защита на страната му, обобщава в. „Гардиън“.

На третата среща на върха в един забързан дипломатически ден, който започна с извънредна среща на лидерите на НАТО, последвана от срещата на Г-7, лидерите на ЕС се срещнаха с президента на САЩ, за да обсъдят войната на Русия срещу Украйна.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Украйна съобщава за 135 убити деца от началото на руската инвазия

От началото на руската инвазия в Украйна към тази сутрин са убити 135 деца, а други 184 са били ранени. Това обяви Главната прокуратура на Украйна, цитирана от Укринформ. Най-много жертви са отчетени в Киевска област – 64, Харковска – 44, Донецка – 46, Черниговска – 34, Николаевска – 25, Запорожка […]