Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков: Няма задкулисни уговорки, разговаряме

Снимка: архив БГНЕС

Няма нищо задкулисно, няма никакви уговорки.“ Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в коментар на вчерашните взаимни обвинения между депутатите, бивши и настоящи на ИТН, и хора от мнозинството.

Петков потвърди, че ПП продължават разговори с много хора, като идеята е „всеки един народен представител да осъзнае огромната отговорност, която носи в Народното събрание„.

В записа на разговор между Радостин Василев и депутатката Христинка Иванова той не чува заплахи, но чува твърде много инсинуации по темата. „Само по себе си е долно – да записваш хора, с които работиш„, коментира Кирил Петков.

Според него, ако България влезе в поредица от избори, това би било пагубно.

По думите му забавянето на актуализацията на пенсиите би бил невероятен удар върху най-бедните пенсионери.

Ако до края на годината нямаме 22 закона, спираме 12 милиарда европейски средства за българската икономика. В този момент младите семейства не получават допълнителни облекчения, горивата продължават да са на високи цени. Едновременно с това газовата дизерфикация трябва да продължи по начина, по който го направихме„, допълни премиерът.

Във Велико Търново, където е на посещение днес премиерът, той коментира и няколко приоритета на правителството, извън актуализацията на бюджета.

От юли месец се очаква азерския газ да тръгне по гръцката връзка, а правителството не се е отказало и от американския газ, заяви Кирил Петков.

Отварянето на гръцката връзка би било за Петков „следващата победа“. 1 млрд. куб. м. се очакват да потекат между юли и август по гръцката връзка, а премиерът има намерение да пътува до Баку, за да договори окончателните количества.

Иначе правителството мисли върху дългосрочни договори и работим върху микса, за да бъде средната цена за доставка да е по-ниска от тази на „Газпром“.

По думите му строителството на АМ „Хемус“ не може да бъде отпушено, ако не мине през гласуване в парламента. Макар и да са платени много, на практика няма магистрала, а и има едни незаконни дейности, за които дори няма гаранция за качество. Другият проблем – това че МВР и министър Рашков събират доказателства в папки, внасят ги в прокуратурата и там „изчезват“. Но няма процедура и мнозинство, с което да се смени главния прокурор Иван Гешев. Иначе, по думите на Петков, имаме непрекъснато спиране на правовия ред.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Радан Кънев: Нови избори могат да имат непредвидими последици

На път сме да извършим непростим политически грях с...

Флорида ограничава социалните мрежи за непълнолетни

Американският щат Флорида ще въведе една от най-строгите забрани...

Грипът доминира над COVID-19

Отчита се спад на вирусните заболявания в страната

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img