Кирил Петков: Няма съмнение, че съм се отказал от канадско гражданство на 21 април

Views 13018
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Няма никакво съмнение, че датата на отказа ми от канадско гражданство е 21 април тази година. Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков по време на посещение в бившата военна авиобаза в Равнец, за която има проект да стане второ летище на Бургас, съобщава bTV.

Той обясни, че тогава е бил първият момент, когато е имало вероятност да бъде поканен като министър.

Имам абсолютната документация, че тази апликация е изпратена на 21 април, както имам и имейли, потвърждаващи това от канадските власти, изтъкна Петков.

Припомняме, че заради спора около гражданството му от ГЕРБ сезираха Конституционния съд и той образува дело по казуса.

Петков обяви, че ще се съобрази с решението на КС, но разчита, че датата на отказа му от канадско гражданство ще се приеме като безспорна.

Преди дни той обяви, че вече има документи от Канада, който е изпратен канадското посолство в Румъния.

По негови думи обачче още не е имал време да ги вземе, защото било много по-целево да прави това, което прави в момента, отколкото да се занимава с тази тема.

Относно посещението си в бившата военна авиобаза в Равнец той подчерта, че Министерството на икономиката и президентът работят в едни и същи рамки, дори самият президент казал, че това е страхотна възможност за Бургас.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Без страх от COVID-19: Масово струпване на хора пред супермаркет заради промоции

Огромни опашки без дистанция се извиха пред супермаркет на голяма верига в Перник, съобщава bTV. Струпването e станало в необичайно късен час заради нощно пазаруване с големи промоции. По данни на очевидци не е имало никаква организация да се спазват противоепидемичните мерки. От здравната инспекция в Перник обясниха, че магазинът е работил с удължено […]