Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков не е разговарял втори път с ИТН

Служебният икономически министър Кирил Петков няма втора покана за разговор от „Има такъв народ“. Той беше поканен за разговор преди обявяването на първия проектокабинет с премиер Николай Василев заедно с колегите си от служебното правителство Василев и Денков.

Кирил Петков заяви, че силно се надява 46-то народно събрание да излъчи стабилно редовно правителство, тъй като държавата има действително нужда от това. „Има набрана скорост и ако продължи тази инерция съм сигурен, че скоро ще има много други добри резултати.

За мен е чест да работя тези 9 седмици за българското общество и имам готовност да продължа да го правя, но при пълна свобода и прозрачност, на което държа. Заяви Кирил Петков в студиото на Нова телевизия. Президентът Румен Радев нито веднъж не се е обадил откакто кабинетът встъпи в длъжност, а Кирил Петков коментира и плакат, който държи в ръце на снимка от протестите през 2020 г. – „Не искам моите данъци да отиват в чекмеджета, сараи и мазнинки“. Като равносметка Петков открои, че дори е бил учуден от това, което е видял като министър вече – „видях това, което е написано, дори и в размери, които не очаквах„.

Като пример той посочи парите, дадени напред за ремонт на язовирите, а открои 180-те милиона лева за строеж на луксозна правителствена сграда в „София тех парк“. Тези пари са дадени за инженеринг – накуп проект, строителство и надзор, но за какво – удивен е Кирил Петков, че в средата на здравна криза, когато е нямало пари за лекари и респиратори се дават пари изобщо с някаква неясна идея да се преместят част от министерствата и държавните чиновници на друго място.

Кирил Петков смята да покани на разговор фирмите, които са поели тази поръчка и се надява поне една част от парите да бъдат върнати.

Петков очаква още информация от новия Надзор на ББР, който назначи доста трудно. Прави се оценка на обезпеченията, с които големите кредитополучатели са получили одобрение. Хубавата новина е, че до този момент са си плащали и банката е ликвидна, дали обаче голямата главница, която предстои да се плаща след години, ще я видим някога, Кирил Петков не се ангажира да отговори. Той обясни, че въпросът е в оценката на ликвидността на дружествата, които са на обезпечение според бизнес план за едно бъдеще.архитекти

Кирил Петков посочи, че надзорът прави оценка и е поискал, ако се намери някъде дупка, да я обявят.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Работещите на летище София обявиха готовност за протест

Работещите на Летище София обявиха протестна готовност, съобщава БНР. Общото...

Умишлен палеж е отнел живота на българо-турското семейство в Германия

Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген,...

Прокуратурата разследва бившия кмет на Благоевград

Образувано е досъдебно производство за извършено длъжностно престъпление за...

Един убит и трима ранени след обстрел в Харковска област

Днес около 10 часа сутринта руските войски са обстрелвали град...

Депутатите в комисия държат Асен Василев далеч от парите в енергетиката

Енергийната комисия в НС взе решение за възлагане на...

Китай предупреди Филипините: Отношенията ни са на кръстопът

Китай предупреди Филипините да внимават и да търсят диалог,...

„Морално безобразие“: ООН се възмути от блокирането на 7000 камиона с помощи за Газа

Дългата колона от блокирани камиони с хуманитарна помощ от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img