Кирил Петков към Нинова: БСП гласува с дявола за 15 депутати

Views 42829
0 0
Снимка: архив БГНЕС

В спор влязоха лидерите на „Продължаваме промяната“ и БСП Кирил Петков и Корнелия Нинова по време на дебата за промените в Изборния кодекс на второ четене.

Петков взе първо мнение по темата днес, обръщайки се към парламентарни групи, които искат промените за връщане на смесен вот на изборите. Към ГЕРБ той каза, че заглушават гласа на хората си, а към Нинова, че е можела да направи БСП лява модерна партия, но решила: „Ще гласувам с ДПС и Дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати„.

Лидерът на социалистите отговори, че „с процедури и лъжи политика не се прави„. Тя смята, че има очевиден интерес към БСП от кръгове и партии. „6 години някой се опитва да ми овладее партията отвътре и отвън, много по-опасни хора и вляво, и вдясно тук са го правили. Аматьори сте, недейте и вие„, каза Нинова.

Асен Василев отговори, че вътрешните процеси в левицата не интересуват „Продължаваме промяната“. „Г-жо Нинова вземате главата на всеки, който изрази лично мнение в БСП„, уточни той.

В края на заседанието след час и половина спор дебатът по заглавието на законопроекта за ИК бе прекратен със 123 гласа „за“, „против“ 36, без въздържали се.

Безсмислените цеодневни процедури на днешното заседание обобщи председателстващият НС днес по време на дебата по заглавието на законопроекта Росен Желязков от ГЕРБ. „Не е добре, когато се използват процедури от правилника, които са създадени да работят в полза на НС. Единственото неоспоримо нещо в този законопроект бе неговото заглавие„, категоричен бе той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Съдът отложи гледането на мерките на задържаните у нас за атентата в Истанбул

Прокуратурата представи десет тома нови доказателства срещу задържаните у нас за атентата с 6 жертви и 81 ранени в центъра на Истанбул от 13 ноември. Папките бяха внесени в Апелативния съд в София минути преди заседанието, на което трябваше да се реши дали четиримата мъже, заподозрени като съпричастни с инцидента, […]