Кирил Петков излезе от НС доволен

Екип на News24sofia.eu
Views 19347
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Премиерът Кирил Петков е доволен, че българският парламент е излязъл с декларация за войната в Украйна. Беше важно да покажем, че институциите работим в синхрон, когато опира до националните интереси на България, заяви пред медиите в парламента той.

Сутринта властта показала координация с президента, а сега има изява на така и между Министерски съвет и Народното събрание. Това е точно пример как трябва да говорим в един глас, поясни премиерът.

Той отново изрази притеснението си за българите в Украйна. Множество работни групи анализират как тези от тях, които искат да се върнат, биха могли да го направят и през кой пункт това да стане. Българското правителство има мандат да подкрепи санкции срещу Русия, но както той уточни, внимава се как всяка санкция ще ни де отрази. Наш приоритет е деескалация на напрежението, според министър-председателя. Българското правителство не говори на ангро някакъв език, имаме работни групи, разследваме всяка ситуация, всички движения, които правим са много добре обмислени, каза Кирил Петков. Българският интерес ще бъде ясно анализиран и ясно подкрепен на база нашите действия, подчерта той.

Имаме готовност да приемем и украински граждани, стана ясно от думите му. В момента министърът на иновациите и растежа работи заедно с министър Генчовска във Външно министерство, за да сме сигурни къде да изпратим транспорт, за да можем тези хора да ги върнем с български транспорт и рейсове.

Министърът на туризма следи къде биха могли те да бъдат настанени.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Виталий Кличко: Метрото в Киев е отворено при въздушна опасност

Всички станции на киевското метро по време на въздушните тревоги са достъпни за хората 24 часа 7 дни седмично, това съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко, цитиран от УНИАН. Съобщението е публиковано в Telegram. „Онези четири червени станции в метрото, където по организационни причини сега няма влакове, са открити […]