Кирил Петков: ГЕРБ могат да съставят кабинет със златен пръст от „Възраждане“

Views 50835
0 0
Снимка: архив пресцентър Министерски съвет

„Продължаваме промяната“ ще откажат покана на ГЕРБ за съставяне на правителство. Не може да се събудим днес с различно виждане на модела „ГЕРБ“ след изборите. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер Кирил Петков пред БНТ.

ПП ще бъдат конструктивна гласна опозиция и коректив, която ще бди над всеки един лев. Нашата мисия е дълга, като ние сме в политиката не да печелим избори, а да печели България, подчерта Петков.

ПП има ценностно различно разбиране как се води политика от първата политическа сила ГЕРБ. Няма как да се събудим тази сутрин и да кажем, че Делян Пеевски не е проблем или моделът, по който управляват част от секторите в България, изтъкна бившият премиер.

ПП не си мени мнението преди и след изборите, като няма да изневерят на избирателите си. Всякаква подмяна на обещанията ни, би била предателство. ПП ще са в политиката, докато не си постигнат мечтите и не си довършат работата.

Според Кирил Петков ГЕРБ имат много голям избор за съставяне на правителство – например златен пръст от „Възраждане“. Той няма идея какво представлява формацията на „Български възход“ на Стефан Янев.

Петков очаква при същия брой депутати и при всички възможни комбинации, ГЕРБ да направи кабинет. Задължително е ГЕРБ да сформират правителство, защото в противен случай ще се окаже, че са правили една реторика, а пък не могат да носят политическа отговорност, заяде се бившият премиер.

Кирил Петков не се притеснява от ревизия на правителството на четворната коалиция.

ПП няма да слива парламентарна група с „Демократична България“, но Кирил Петков вярва, че заедно с ДБ ще защитават тезите на България.

По отношение на ролята на президента в сформирането на правителството, Петков заяви, че сега е време всеки да си застане на отговорната позиция, на която е. Той не се е фокусирал конкретно върху позицията на президента, а управлява един служебен кабинет, като в тази роля трябвало държавният глава да си свърши неговата работа.

Според Петков по-разумно щяло да е служебният кабинет да продължи работата на ПП, като той даде пример със ситуацията с „Газпром“, които са се доказали като неблагонадежден доставчик.

Вчера ПП гледали с интерес до към 2 ч. изборните резултати. Петков благодари на всички гласоподаватели, подкрепили ПП на предсрочните избори. Над 500 000 души реално продължават да вярват, че България може да има различно бъдеще, просперираща, можеща и без корупция – всички те застанали зад ПП, доволен е Кирил Петков.

По думите му в последните 7-8 месеца инфлацията заляла цяла Европа и животът станал по-скъп. От това хората се разочаровали, че животът има станал много по-труден, отколкото лесен, като затова не отишли да гласуват на изборите. ПП се водили изцяло в кампанията си от политиката по доходи за пенсионерите и стъпките, които направили за 7 месеца.

Това, което българските граждани ще видят от нас е, че ние сме много последователни и обещанията, които ги даваме, ги следваме„, увери Петков. При ПП обещанията им щели да бъдат едно и също – след като са обещали, че няма да има коалиция с ГЕРБ и ДПС, значи няма да има.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Вятърът не духа в платната на ГЕРБ и ДПС, а към експертен кабинет или нови избори

Новите поколения не са готови да преговарят