Кирил Петков: Борисов лъже и ще докажа това

Views 27195
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Кирил Петков влиза в съдебната зала, за да опровергае една голяма лъжа – за газовите посредници. „Според ГЕРБ едва ли не ние сме се обогатили от посредници. Решихме, че съда може да даде отговор по този въпрос на българските граждани„, заяви Петков пред журналисти. Той припомни и „други лъжи“ на Борисов, че бюджетът е счупен, че зимата ще е тежка и студена. Гражданите не трябва да губят надежда, че има политици които се борят за каузата и вярват, че корупцията е нещо лошо, поясни Петков.

Той коментира и нагорещила се в последните дни тема относно ангажимента на България да намали въглеродните емисии. Петков бе категоричен, че няма изискване за затваряне на ТЕЦ-овете. Намаляването на емисиите не е равносилно на затваряне. Има варианти за регулиране на мощностите. Може да поискаме дерогация, заедно с Румъния и Гърция за отлагане на този ангажимент във времето, допълни той.

По думите му искът е за 500 000 лева, с първа стъпка частичен иск от 10 000 лева.

Заобиколени сме от една политическа риторика, почти шизофренична. Всички искат правителство, а отказват да говорят за важните приоритети. Нямаше един коментар или въпрос по нашата декларация, поясни той, коментира още съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Обединението около цели, ценности, политики трябва да стане не само в ниво парламент, а на ниво народ като цяло. Ние трябва да обединим всички сили да има повече хора, които да се интересуват от истинските проблеми на деня, поясни депутатът.

По отношение на третия мандат бившият премиер посочи, че шансовете за кабинет са малки. Ще говорим с всеки за политики, независимо на коя партия бъде връчен мандата. В зависимост от политиките, ще видим дали имаме червени линии, добави Петков.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Радев бистри с Денков възможното разбирателство между ГЕРБ и ПП

Възможно ли е разбирателство по ключови точки, което да е основа на съвместна подкрепа между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ, отявлени политически противници, както предложи съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов? Това е основната тема, която ще дискутират президентът Румен Радев и провалилия се кандидат-премиер на Промяната Николай Денков, който днес […]