Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков: Безотговорно би било да допуснем падане на кабинета

Всички партньори осъзнават, че по време на война е много безотговорно да допуснем правителството да падне. Това смята министър-председателят Кирил Петков на фона на критиките и нападките, които валят срещу правителството от повече от седмица. Няма опасност правителството да падне в момента.

Петков не се разпознава и в думите на президента днес, че „политически шарлатани да разпалват страстите от войната за своя употреба„.

Не мисля, че имаше предвид нас. Той много добре ни познава и знае, че защитаваме българските интереси„, заяви Петков.

Единият вариант е да сме меки като Орбан, да купуваме газа на Русия. Другата позиция е позицията на Европа е да кажем, че не може през 21 век да летят бомби и да си затворим очите. Нашето правителство не мисли, че това е в български интерес„, заяви Петков.

Не смятам, че ще го направят, посочи Кирил Петков, явно визирайки БСП и ултиматума, който бе поставен не веднъж от лидера Корнелия Нинова.

Гласуването в парламента трябва да е ясно. Ние от „Продължаваме промяната“ ще гласуваме „за“ общия мандат на военно-техническа помощ. Оттам нататък, каквото поискат украинските ни партньори, ще гледаме да го направим, ако е във възможностите ни. Конкретно Кирил Петков обясни, че президентът Зеленски съвсем конкретно е поискал старата руска военна техника да бъде ремонтирана у нас. У нас темата е превърната в политическа дъвка, но там Зеленски ми говореше конкретно от какво имат нужда, с какво можем да помогнем. Става въпрос за ремонт на оръжие, което той вече използва, но е старо„, добави той и обясни, че това е точната дефиниция на военно-техническата помощ. По думите му „Терем“ и „Авионамс“ имат специализацията да ремонтират точно такова оръжие.

За кризата със спрените доставка на природен газ от Русия, премиерът посочи, че през ноември сме се отказали от 2/3 от пазарното количество на азерския газ и то точно до юни месец. Отказът е с решение на шефа на Булгаргаз“ и това е един огромен въпрос, защото докато се строи тръбата е можело да съседната точка „Неа Месемврия“ да се доставя спокойно по-голямо количество газ. Кирил Петков заяви, че ако някой от „Булгаргаз“ вземе такова решение, „без да ме уведоми мен, като министър-председател, бих го уволнил на следващата секунда“.

Той отбеляза, че е говорил с изпълнителния директор на „Бритиш петролиум“ и се надява количествата на доставките да бъдат възстановени по рано от юни.

Иначе и Кирил Петков изрази увереност, че миксът, който можем да купуваме от Гърция и това, което може да купуваме от Азербайджан, ще бъде на средна стойност по-ниска от тази на „Газпром“.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Шолц заяви, че не е разговарял с Путин от декември 2022 г

Канцлерът на Германия Олаф Шолц не е разговарял с...

Синдикат „Защита“ настоя за по-високи заплати на протест в София

Протестиращите отправиха още 8 искания към властта

ИТН не изключва и конституционна криза (ВИДЕО)

"Би могла да се получи конституционна криза." Това заяви...

Рангел Бизюрев няма да обжалва задържането си под стража

Обвиняемият за убийството на Димитър Малинов в Цалапица през...

Чуждестранните компании, напуснали Русия заради войната са изгубили над $107 млрд.

Корпоративното напускане на Русия след инвазията й в Украйна...

Полша обвини в шпионаж и изтегли свой генерал от Еврокорпуса

Варшава е уведомила предварително съюзниците

Лондон: Русификацията в окупираните територии на Украйна продължава

Инициативите за управление, предприети от руските власти във временно...

Украйна: 537 деца са загинали в резултат на войната в Украйна

1269 са били ранени с различна степен на тежест

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Протест на миньори и енергетици блокира пътища в Старозагорско

Те провеждат автошествие от Раднево до Нова Загора

Млад мъж е загинал на Околовръстното в София

Млад мъж е загинал на Околовръстното в София, предаде...

Чуждестранните компании, напуснали Русия заради войната са изгубили над $107 млрд.

Корпоративното напускане на Русия след инвазията й в Украйна...

Столична община планира модернизация на осветлението в 14 района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img