Кирил Добрев: Оставката на Нинова не е актуална, партията я остави

Прочитания 31865
0 0
Снимка: БГНЕС

Ние вече не искаме оставката на Корнелия Нинова, тя партията е остави.“ Това обяви Кирил Добрев преди днешния пленум на БСП.

По думите му един конгрес може да реши пътя, по който да тръгне БСП – дали остават по този път на разделението, по който ги води Нинова или трябва да се тръгне по друг път на единството в партията. Дори не е актуален днес въпросът за нейната оставка, въпросът е за оставането на БСП в политическия живот, изтъкна Добрев.

Според него има проблем и в ръководството, и в структурите на партията, но вкарването на червените в спирала от избори в избори, щяло да ги доведе да търсят възможност да минат 4-процентовата бариера. Ако в първата кампания на 4 април е бил проблем неясната заявка за подкрепа на Румен Радев за президент, то неучастието на БСП в служебния кабинет довело до голяма демотивация на хората за изборите на 11 юли, посочи Добрев.

Той добави, че всяка подкрепа от политически субекти да бъдат извадени ГЕРБ е важна. БСП трябва да подкрепи правителството на „Има такъв народ“ при определени червени линии и условия, които не трябва да се минават, настоя Добрев.

Всички тези хора, които тук са се събрали, искат конгрес, каза Добрев за протеста на „Позитано“ 20, на който протестиращите от БСП-младежи поискаха оставката на соцводача Корнелия Нинова.

От своя страна Весела Лечева коментира, че БСП са загубили катастрофално последните избори. Няма как партията да стане заложник на нечии политически противоречия, постове и амбиции на окопала се група като ръководството на партията, изтъкна Лечева.

Днес предстоят дискусии за това дали да бъде подкрепен проектокабинета на Слави Трифонов. За съжаление нашата партия е в такава позиция, че не е от решаващите. Поставили сме се с в такава ситуация, която ни дава много неглижираща роля. Тук е важно партията да излезе с достойнство, защото да се хванат като удавник за сламка и да се търсят само властови позиции, ще бъде изключително лош знак за цялата партия, коментира Лечева.

Тя е на мнение, че ако се прави едно и също няма как БСП да получат различни резултати на нови предсрочни избори. Ако се появим със същото ръководство няма как да получим различен резултат от настоящия, настоя още Лечева.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов заяви, че всички носят отговорност за резултата на червените на предсрочните избори. Отговорност носят и тези, които подкрепят модела „Нинова“, който се изчерпа и не е ползотворен за БСП, подчерта Паргов и добави, че този модел на два последователни избора ударил дъното. Той даде за пример и първоначалната клатеща се подкрепа за президента Румен Радев за втори мандат.

Той предложил на Нинова след 4 април като личен акт, ако тя подаде оставка, Паргов да бъде след нея. Сега едно от решенията, които трябва да вземе БСП, е решение за конгрес през септември. Анализът, който днес трябва да бъде направен за изборните резултати и за причините за този срив, да продължи с този най-висок и висш форум на партията, настоя Паргов.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Призивите за оставка на Нинова саботирали БСП и развитието на държавата

Проблемът е, че в момента протестиращите другари саботират не само БСП, а и изобщо развитието на държавата и съставянето на проектокабинет. Това заяви депутатът от БСП Филип Попов пред журналисти преди днешния пленум на БСП. Той бе категоричен, че ръководството на партията не трябва да подава оставка. Не може да […]