Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Добрев нападна Нинова: Тя е виновна, че няма да има правителство (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=SG_tReGPNAE&feature=youtu.be
Видео: Светломир Стоянов, Информационна агенция News24sofia.eu TV

Лично Корнелия Нинова носи вина за това, че БСП по всяка вероятност ще се провали в опитите си да състави правителство с третия и последен проучвателен мандат, връчен от президента. Това заяви на влизане в централата на „столетницата“ преди заседанието на Националния съвет на партията една от основните фигури от вътрешната опозиция на Нинова Кирил Добрев, съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Именно днес левицата ще решава как да процедира с мандата – дали да излъчи правителство и премиер, или да го върне неизпълнен на държавния глава.

И също така – кога да го стори с оглед на изказаната позиция на Корнелия Нинова, че следва първо Народното събрание да приеме актуализацията на бюджета.

Ние сме на финала на един логичен завършек след като човек, който не може да обедини хората в собствената си партия, се опита да обедини останалите партии. Проблемът е основно с госпожа Нинова, лидерите на другите политически сили нееднократно казаха, че нямат проблем с БСП, а имат проблем с Нинова„, остър бе Добрев.

Следва лично Корнелия Нинова да понесе отговорност и да се номинира за премиер, смята той.

Следва да се отбележи обаче, че лидерът на БСП нееднократно отрече, че възнамерява да направи това, като следвало проектокабинетът да бъде съставен от надпартийни и експертни фигури.

Тук не става дума за желание или нежелание (на Нинова да се кандидатира за министър-председател – бел.ред.). Нинова е функция на партийния орган. Може да желае или не желае на панаира в Мездра, не в сградата на „Позитано„, саркастично добави Кирил Добрев.

И пое ангажимент – на шега или не, лично да номинира Нинова.

https://www.youtube.com/watch?v=idZ1XhCmfMU&feature=youtu.be
Видео: Светломир Стоянов, Информационна агенция News24sofia.eu TV

Има два варианта пред БСП в момента – единият е да върнем мандата, другият е да номинираме кандидат за премиер, коментира пред журналисти депутатът от „БСП за България“ Александър Симов на влизане в сградата на БСП за заседание на Националния съвет на партията.

Висшият партиен орган решава днес какво да прави с третия мандат за съставяне на правителство, след като не получи подкрепа от партиите на протеста.

Симов каза, че не са обсъждали име на кандидат за премиер, но, ако тръгнат в тази посока, няма да номинират партийна фигура, защото в сегашната ситуация това няма да свърши работа.

Според него, имайки предвид каква е атмосферата в парламента, може би по-доброто действие към момента е да върнат мандата веднага и вече от волята на президента да зависи дали ще даде още една седмица да се актуализира бюджетът. Това не е крайно мнение, склонен съм да чуя аргументи, добави Симов.

Според Кристина Сидорова, член на НС на БСП, трябва да върнат мандата след актуализацията на бюджета.

Очевидно е, че нямаме подкрепа от партиите на протеста, по-логично е да върнем мандата, посочи тя и добави, че това трябва да стане след седмица. На въпрос кой тогава ще им е кандидат за премиер, тя отговори: „Сега ще разберем

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ексклузивно в News24sofia.eu! Петя Банкова се сдоби с второ обвинение – за принуда

На Петя Банкова й е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група заедно с баща и син Марин и Стефан Димитрови

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Двама мъже задигнаха пазарни колички от супермаркет в Бургас

Двама 21-годишни мъже са хванати за кражба на две...

САЩ и Ирак загрижени за региона след иранската атака

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че...

Колко близо е Иран до ядрените оръжия?

Тъй като ядрената сделка от 2015 г. между Иран...

Надежда Йорданова: Служебният кабинет се изкуши да се включи в политическите игри

По повод назначението на транспортния министър Георги Гвоздейков

Стефан Тафров е водещият кандидат на „Да, България“ за евроизборите

Дипломатът Стефан Тафров е водещият кандидат на "Да, България"...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img