Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ким поздрави новите попълнения в кабинета, поиска изпълнение на плана

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се срещна с членовете на кабинета, назначени на четвъртата сесия на 14-то Върховно народно събрание на 18 януари, предаде KCNA.

Той призова за изпълнение на новия петгодишен план за национално икономическо развитие, изложен на 8-ия конгрес на Работническата партия.

Ким изразявайки убеждението си, че новоназначените членове на кабинета ще положат усилия за изпълнението на заложените цели.

Лидерът се е снимал с новите членове в края на срещата.

Припомняме, че 8-дневният конгрес на Корейската работническа партия се проведе по време на сурова зима и приключи във вторник.

Той разкри натиска върху икономиката на страната на фона на епидемията от коронавирус, международните санкции и влезлите в задънена улица ядрени преговори със САЩ.

Пред хиляди делегати Ким призна, че са допуснали грешки при изпълнението на плановете за икономическо развитие в почти всички сфери. Той определи последните пет години като „най-лошото от най-лошото“ време за страната.

Една вероятна причина за признанието е, че страната е в тежко състояние и наистина не може да скрие или да отрече истината, която е очевидна за всички.

Пхенян осъзна необходимостта от отмяна на някои санкции, ако иска да развие икономиката си, отбелязват анализатори, но за момента не показва готовност да спре ядрената и ракетната програма.

Вместо това Ким определи САЩ като основния враг на КНДР и се закани да увеличи ядрения арсенал на държавата. Той разкри и планове за завършване изграждането на ядрена подводница, както и списък с целите за създаването на различни оръжия.

След края на конгреса, КНДР проведе военен парад в столицата Пхенян, за да отбележи наскоро състоялия се партиен конгрес. Тоталитарната държава показа балистична ракета с подводно базиране.

За първи път тоталитарната държава проведе военен парад, за да отпразнува партиен конгрес.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Вера Йоурова поема ресор „Правосъдие“ в ЕК

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова ще поеме длъжността...

АКФ подозира, че институции подпират проекта на Вълка за инсинератор до Павликени

Антикорупционният фонд (АКФ) е провел собствено разследване във връзка...

Иран мъсти на Израел със 185 дрона, 36 крилати ракети и 110 ракети земя-земя (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Рано тази сутрин, около 6 часа, Израел свали част...

Лех Валенса отново е приет в болница

Бившият полски президент Лех Валенса е хоспитализиран за втори...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img