Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ким Чен-ун затяга партийната дисциплина в Северна Корея

Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и неговите най-приближени от обкръжението му обмислят репресии срещу длъжностни лица, които злоупотребяват с властта си и извършват „нездрави и нереволюционни действия“, съобщава „Асошиейтед прес“, позовавайки се на севернокорейските медии.

Този ход идва в момент, когато Ким се стреми към по-голямо вътрешно единство за преодоляване на епидемията от COVID-19 и икономическите трудности в страната.

Не се уточнява какви конкретни действия са били обсъдени на заседанието на управляващата Корейска трудова партия вчера. Наблюдатели обаче считат, че евентуални репресии срещу длъжностни лица, уличени в подобни деяния, може да са опит за затвърждаване на контрола на Ким над народа му и за сплотяване на хората около севернокорейското ръководство в условията на вътрешни трудности.

Севернокорейският глава и висшите партийни лидери са обсъдили „воденето на по-интензивна борба срещу неразумни и нереволюционни действия, включително злоупотреба с власт и бюрократизъм, разкрити сред някои партийни служители“, посочва севернокорейската информационна агенция KCNA.

Ким е разпоредил да бъде укрепен авторитетът на партийната одитна комисия и на други местни системи за контрол на дисциплината, с цел насърчаване на „монолитното ръководство“ на партията и „широката политическа дейност на партията чрез силна система за дисциплина“.

Преди това Ким отправяше спорадични призиви за борба с „антисоциалистическите практики“ през последните две години на фона на опасенията извън КНДР за крехката икономика на страната, която беше поразена от свързаните с пандемията затваряния на границите, санкциите на ООН и собственото си недобро управление.

Засилените ограничения за движение, наложени от Севера в резултат на избухването на COVID-19, могат допълнително да изострят икономическите трудности в страната, смятат някои експерти.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са…

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МВФ предупреждава за икономическите рискове от военните конфликти

Международният валутен фонд (МВФ) в петък не успя да издаде...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

Дубай се съвзема след потопа

Спешните служби се опитват да разчистят задръстените пътища и...

Певицата Дебора поиска прошка в храма след пиянската изцепка на пътя

В църква влезе певицата Дебора, която през миналата седмица...

Си Ен Ен: Израел забавя офанзивата в Рафах

Бени Ганц настоява за ясен военен отговор

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img