Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ким Чен Ун: Северна Корея ще продължи да развива ударните си способности

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Северна Корея ще продължи да развива „огромни ударни способности“, които не могат да бъдат разменени или продадени за нищо, информира Агенция Ройтерс. Това заяви лидерът Ким Чен Ун, при посещение на работници, участващи в най-големия ракетен тест в страната.

Ким се срещна с официални лица, учени, техници и работници, които допринесоха за изстрелването на ракета в четвъртък, за която Северна Корея каза, че е нейната най-голяма междуконтинентална балистична ракета (ICBM), съобщи държавната информационна агенция.

Само когато човек е снабден със страхотните ударни способности, поразителна военна мощ, която не може да бъде спряна от никого, човек може да предотврати война, да гарантира сигурността на страната и да сдържи и постави под контрол всички заплахи и изнудвания от империалистите„, заяви севернокорейският държавен глава.

Докато лично наблюдаваше теста в четвъртък, Ким каза, че новата ICBM трябва да помогне за възпиране на всякакви военни действия на Съединените щати, които остават технически във война със Севера, след като Корейската война от 1950-1953 г. завърши с примирие, а не с мирно споразумение.

Вашингтон се опита да притисне Пхенян да предаде или намали своя арсенал от ядрени оръжия и междуконтинентални ракети, които може да са в състояние да поразяват цели в Съединените щати.

Но Ким Чен Ун заяви, че силите му за самоотбрана „не могат да се разменят, нито да бъдат купени с нищо“ и ще бъдат твърдо задържани без ни най-малко колебания въпреки тежките изпитания и трудности. Северна Корея ще продължи да изгражда „по-съвършена и по-силна стратегическа сила“, добави той, имайки предвид ядрените сили на страната.

Съединените американски щати заявиха в петък, че ще настояват санкциите на ООН срещу Северна Корея да бъдат засилени заради „все по-опасни провокации“, но Китай и Русия сигнализираха за опозиция и вместо това настояха за облекчаване на тези мерки.

Северна Корея заяви, че ракетата в четвъртък е била Hwasong-17, а Япония и Южна Корея потвърдиха, че данните за полета показват, че изстрелването е излетяло по-високо и по-дълго от всеки предишен севернокорейски тест.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Само 9% от младите американци вярват, че САЩ „се движат в правилната посока“

Ново проучване в четвъртък установи, че само девет процента...

Георги Гвоздейков организира изборите

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще организира провеждането на...

Лавров знае за френски инструктори в Украйна, споменава и България

Русия разполага с информация, че френски инструктори заедно с...

„Новая газета“: Кадиров е тежко болен

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е бил диагностициран с некротизиращ...

Русия защитава петролните си съоръжения с мрежи против дронове

Предвижда се и инсталиране на ракетни комплекси

Столични съветници искат да отворят заключените държавни паркинги

Паркинги стоят неизползвани в София. За проблема алармира общинският...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img