Ким Чен-ун иска охолен живот за севернокорейците

Важно партийно поръчение

Прочитания 1304
0 0
Снимка: архив EPA/News24sofia.eu

Властите в Северна Корея трябва да направят подобряването на условията на живот на гражданите един от своите приоритети. Лидерът на страната Ким Чен-ун даде това поръчение по време на реч, отбелязваща 76-ата годишнина от основаването на управляващата Корейска работническа партия, отбелязва АП.

Агенцията цитира официалната агенция на Пхенян.

Ким Чен-ун също така отбеляза, че партийните служители „винаги трябва да вземат предвид дали техните действия нарушават интересите на хората и причиняват ли им неудобства“.

Държавният глава подчерта, че партията все още е решена ефективно да популяризира петгодишния план за развитие на националната икономика, очертан на партийния конгрес през януари, призовавайки за бързо решаване на проблемите с осигуряването на граждани с храна и жилище.

В речта си Ким Чен-ун говори и за основните етапи в изграждането на партията през последното десетилетие.

Ким Чен-ун не спомена за отношенията на Пхенян с Южна Корея и САЩ. За първи път от идването си на власт в края на 2011 г. той произнесе реч по случай годишнината от основаването на комунистическата партия.

На 10 октомври Северна Корея отбеляза 76 години от създаването на управляващата партия без военен парад или друга демонстрация на сила. Вестниците публикуваха няколко статии, посветени на заслугите на партията и Ким Чен-ун за страната и хората.

Официозът „Нодон синмун“ в редакционна статия призова гражданите да се мобилизират в подкрепа на лидера, описвайки неговите усилия за решаване на икономическите проблеми.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След балотажа Йордан Цонев е новият кмет на Стражица

Нови кметове в Аспарухово и с. Арчар