Кацаров иска да знае защо не са изплатени парите за първа линия в спешна помощ във Видин

Прочитания 1841
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Във връзка с информацията за неизплатени допълнителни възнаграждения за работа в условията на COVID-19 на работещите в ЦСМП-Видин, включително и на санитарите, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров поиска да му бъде докладвано защо въпросните възнаграждения не са изплатени, съобщи здравното министерство.

От там обясняват, че няма основание допълнителните възнаграждения за работа на първа линия да не бъдат изплатени на служителите в спешния център и филиалите му.

Преди две седмици директорът на центъра за спешна медицинска помощ д-р Станислав Поломски бе извикан в МЗ, като му бяха дадени указания за методиката, по която трябва да бъдат изплатени възнагражденията на работещите на първа линия.

Утре Синдикат “ Здравеопазване“ към Национален синдикат „Защита“ ще даде пресконференция. Поводът за нея е свързан с неизплатените допълнителните възнаграждения в условията на COVID-19 и започващата гладна стачка на работещите в ЦСМП – Видин.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Иоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Васил Велев: Бюджетът ни изуми с минималната пенсия

Бюджетът сякаш малко прекали със своята щедрост и популизма, изуми ни с минималната пенсия, коментира пред БНТ актуализацията на бюджета Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Той отбеляза, че всъщност минимална пенсия изобщо не трябва да има, в повечето страни няма минимална пенсия. „Пенсията е такава, […]