Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Караянчева захапа президента: Днес превъртя стрелките

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

За 4 години президентът Радев наложи вето 30 пъти и превърна този сериозен инструмент от пълномощията на институцията в спорт за заяждане.

Това написа в профила си във Фейсубк депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Днес обаче превъртя стрелките, за да подпише среднощното недоносче, наречено „Изборен кодекс“. Клетият плод на стахановския юруш е пълен с толкова недомислици, че на сутринта на Разпети петък доста от авторите му се събудиха с пост-революционен махмурлук. Ако т. нар. кодекс беше кораб, пробойните в него щяха да го потопят още при пускането му в морето. В конкретния случай най-вероятно ще доведат до хаос и възможно касиране на изборите. Нито един от недъзите на досегашния кодекс не беше поправен, но за сметка на това каквото можеше, се обърка допълнително. И на 30. 04 този закон бе обнародван с утрешна дата„, допълни председателят на 44-ото Народно събрание.

Най-смайващото е, че много от приетите промени не облагодетелстват нито една от гласувалите ги партии. Ярък пример – задължителното повсеместно гласуване с машини. На изборите, проведени преди по-малко от месец, две трети от българските граждани заявиха чрез избора си на начин за гласуване, че предпочитат хартиени бюлетини. Парламентът снощи реши, че ще се отнесе към тях като към злоядо дете и ще им натика машинното гласуване в гърлата, независимо дали искат, или не. Насилствено се отнема един придобит и отработен през десетилетията навик на избирателя„, посочи още тя.

Разбира се, този абсурд далеч не е нито единственият, нито най-значимият от недъзите на новия кодекс. Цялата история на обсъждането, приемането му, подписването от президента и обнародването му е наниз от гафове. Защо трябваше да се публикува днес с утрешна дата? Какво щеше да изгуби от „революционния си плам“, ако беше публикуван утре, 1 май, както е датиран документът? Никой ли вече не се интересува от елементарното спазване на законите?“, написа още тя.

Ако сте от малцината помазани, които могат да живеят във вътрешна емиграция и да не се вълнуват от ставащото, направо взимайте пуканките и се забавлявайте. Ако сте от огромното мнозинство, което има нужда и интерес от ред, стабилност и законност… Май не ни чакат добри времена„, с тези думи завършва постът на Караянчева.

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'държавенвестник държавен народно събрание фицнылен раздол народно събрание закон изменение допълнение на изборния кодекс Ha основание чл. 98, конституцията бнародва април 2021 издаден софия 30 април указ N9 125 република българия постановявам: държавен вестник" законът за изменение допълнение на изборния кодекс, приет г. изменение допълнение 45-ото народно събрание на изборния обн. 2017 6р. 94 102 2018 думите територията страната разделя на министър президент републиката: радев подпечатан държавния ахладова закон 2014 op. заменят изм.. където извън европейския парламент секции извън страната образуват: консулско образуват". република 2015 107 секции подали заявление no образуват членки ал. при избори европейския членове на'
Снимка: Цвета Карачнева
spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Преди ваканцията депутатите ще гарантират 30% по-високи заплати в армията

Единодушно със 195 гласа "за" парламентът прие на първо...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Певицата Дебора поиска прошка в храма след пиянската изцепка на пътя

В църква влезе певицата Дебора, която през миналата седмица...

САЩ предупредиха Иран да не повтаря ударите срещу Израел (ОБНОВЕНА)

САЩ предупредиха, че Иран ще бъде държан отговорен, ако...

Машини и работници неуморно рушат незаконния хотел на Вълка

В акцията участва и фирмата на Румен Гайтански

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img