Караянчева в слово в чест на Апостола: Приобщаване е потребно на народа ни

Екип News24sofia.eu
Прочитания 118
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Не от месии се нуждаем днес, а от водачи – разсъдливи, безстрашни, уважителни, обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в слово по повод 183-ата година от рождението на Васил Левски.

Това стана по време на тържествения митинг-заря в град Карлово. Председателят на парламента прие почетния караул на площад „Васил Левски“ и поднесе цветя на паметника на Апостола на свободата.

В словото си Караянчева посочи още: „Днес честваме рождението на един човек от бъдното, без други притежания освен чувството за мяра, историческа правота и обич към брата си по тегло. Васил Левски осъзна, че не самозатваряне, а приобщаване е потребно на народа ни, подчерта тя. Председателят на парламента припомни заветите на Апостола – че в Българско не трябва да има цар, „а народно управление“ и, че у нас всички трябва да живеят под едни чисти и святи закони, както от Бога е дадено.

Днес, вместо права, отстояваме правомощия, от чуждо име съдим, допуснахме в речта си думи, които не струват и грош, подчерта Караянчева.

Тя подчерта, че така, както учим децата си на признателност, трябва да учим себе си на разкаяние и смирение.

За да бъде човек свободен, трябва да желае свобода и другиму – свобода пълна, свобода лична, свобода народна, добави председателят на Народното събрание.

На тържествения митинг-заря в град Карлово, посветен на 183 години от рождението на Васил Левски, присъстваха народни представители, представители на местната власт, журналисти и граждани. По традиция пред паметника беше поднесен гирлянд на признателност към делото на Апостола.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

34-ма българи са в интензивни отделения

34-ма българи са в интензивни отделения