Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Караянчева призова да подишаме въздуха на Шипка и да почувстваме свободата с кожата си

Нека днес всеки да дойде и да преклони глава, да подиша въздуха на Шипка, да почувства свободата с кожата си и да чуе виковете „Ура“, тътените на оръдията.

С този призив председателят на парламента Цвета Караянчева се обърна през ефира на БНТ към българския народ за Националния ни празник – 3 март.

Цвета Караянчева призова за единение и обща цел и работа за благото на всички български граждани.

Трябва да мислим занапред, да загърбим егоизма си и да спазим това, което е написано на сградата на Народното събрание „Съединението прави силата, заяви председателят на парламента.

По думите й стотиците и хилядите, които идват да се поклонят на паметника на Шипка, са мотивирани от желанието да преоткрият националната ни идентичност и да се почувстваме истински българи на този ден„.

Днес нека да отдадем почит на всички онези достойни български опълченци, руски воини и воини от различни европейски националности, които са оставили костите си тук (бел.ред. на Шипка).

Караянчева посъветва всички, които няма да отидат на Шипка днес, да го направят някой друг ден от годината.

Цвета Караянчева иска днес да забравим за кампанията, която започва в понеделник. Въпреки призива си Караянчева направи кратка равносметка на работата на Народното събрание през изминаващия вече мандат:

Трудни бяха времената за всички парламентаристи, но аз мисля, че парламентарният дух не е загубен, защото всеки от парламентарната трибуна може да изразява своето мнение. Освен това българските граждани могат да изразяват своето мнение на площадите и ние това го видяхме миналата година – едни протести, които бяха с много добри послания, за съжаление хора, които са от нашето политическо минало, яхнаха тези протести и те всъщност бяха опорочени, но това, което ни казваха младите хора, ние бяхме готови да го чуем, заяви Караянчева на Шипка.

Според нея парламентът е много важна трибуна на всички политически сили и трябва да се използва, но това да се случва ефективно.

Тя пожела много здраве на българските граждани, както и те да имат високо самочувствие, „защото България е древна държава с дълбоки корени и надявам се, прекрасно бъдеще„.

След като се поклони на Шипка Цвета Караянчева се отправи към Габрово, където ще участва в честванията по случай 143 години от възстановяването на Българската държавност.

Очаква се на Шипка да пристигне и президентът Румен Радев.

И миналата година преди и в деня на Националния ни празник прехвърчаха искри между Радев и изпълнителната власт заради отменените официални чествания на Шипка с аргумент епидемията и опасността от разпространение на коронавируса, но неотменените такива в София. Подобна е ситуацията и тази година след като община Габрово отмени официалната част.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Надежда Йорданова: Служебният кабинет се изкуши да се включи в политическите игри

По повод назначението на транспортния министър Георги Гвоздейков

Трима пострадаха при катастрофа край Добрич

Катастрофа е станала на пътя между Добрич и Варна,...

САЩ и Ирак загрижени за региона след иранската атака

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че...

Медицински надзор гледа дали частна болница в Бургас точи Касата

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" (ИАМН) започва извънредна проверка в...

„Български пощи“ няма да приема пратки за Израел

"Български пощи" спира приемането на пратки за Израел от...

Делян Добрев призова да не се притесняваме от цената на тока

Невидимата ръка на свободния пазар ще направи така, че...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img