Каракачанов не си представял ЕС като бившия соцлагер

Прочитания 13972
0 0

Не си представям Европейски съюз, подобен на това, което беше бившият соцлагер. Това заяви в София вицепремиерът Красимир Каракачанов по време на второто събитие от Европейския тур, организиран от Групата на Европейските консерватори и реформисти в Европeйския парламент.

По негови думи светът се глобализира изкуствено и това е поредната утопия, която се превръща в мода – утопията, че можеш да владееш света, когато направиш населението му една приличаща си безлична маса.

Относно миграционната вълна Каракачанов подчерта, че усилията трябва да бъдат насочени към недопускане на неконтролирана такава към Европа.

В една част от света – като Близкия изток, Африка, част от Азия, Афганистан, има огромни маси от хора, които дълго време са наблюдавали цялата пропагандна машина, включваща дори кино индустрията, че Западът е нещо много лесно и много хубаво и можеш да отидеш там дори без да работиш. Една част от тези хора директно бяха свързани с определени ислямистки и терористични структури, отбеляза той.

По негови думи е необходим ясен подбор кой може да влиза в Европа. Това обаче нямало да се случи скоро.

Според него в основата на миграцията е стремежът на част от европейските лидери към евтина работна ръка. Виновна е алчността на определени кръгове в самата Европа и в самия свят, изтъкна вицепремиерът по повод проблема с миграцията.

От своя страна евродепутатът Ангел Джамбазки също подчерта, че бъдещето на Европа означава повече сигурност – охрана на външните граници, недопускане на нелегална миграция и на износ на тероризъм от държави с граждански конфликти, за които ние не носим вина.

От ВМРО предупредиха, че нелегалните емигранти са заплаха и за традиционното европейско семейство.

Относно Истанбулската конвенция Джамбазки посочи, че в нея не става дума за защитата от домашно насилие, а за легализации, които по негови думи не са добре приети в нашите общества, каквито са еднополовите бракове.

Той заяви, че се прави опит правителствата в България, Унгария, Полша, Румъния, които отбраняват националните си интереси, да бъдат наказвани и стигматизирани.

Голямата битка предстои. Те ще опитват да ни запушват устата по всякакъв начин, предупреди Джамбазки.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Производителите на COVID-ваксините не са съвсем коректни, призна Мутафчийски

Трябва да се намери баланс в естественото желание на хората да живеят нормално живота си и и да бъдат защитени. Като медици сме длъжни да излагаме цялата истина пред българските граждани и да активираме рационалните им разсъждения по този въпрос, включително и рационалния страх. Рационалният страх може да ни предпази […]