Карадайъ: Три пъти имаше избори и три пъти – репресии

Views 28300
0 0

Имаше три пъти избори за Народно събрание тази година и три пъти репресии. На първите – от страна на ГЕРБ, чрез държавната машина. На следващите – от Рашков, чрез милиционерщината. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на възпоменателен митинг по повод 37 години от Възродителния процес, предаде Нова телевизия.

И трите пъти ДПС има константни изборни резултати – 10%. Ние сме длъжни да извървим целия законодателен път до Страсбург, до Европейския съд по правата на човека„, допълни Карадайъ.

Правата и свободите срещу тази милиционерщина в XXI век трябва да отстояваме, затова днес ние повече от всякога имаме нужда от силно ДПС. България има нужда от силно ДПС, за да не се отклоняваме от демократичния път. Да гарантираме държавността в нашата родина България„, каза още той.

На 26 декември мюсюлманите почитат паметта на 17-месечната Тюркян, най-малката жертва на Възродителния процес.

По традиция на Тюркян чешма край село Могиляне бе отдадена почит на загиналите по време на Възродителния процес. Там беше и почти цялото ръководство на ДПС.

Стотици поднесоха венци и цветя в памет на жертвите. Именно бебето Тюркян се е превърнало в символ на борбата за свобода, припомни председателят на ДПС.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

47-годишен загина, а жена и дете са сериозно пострадали при тежка катастрофа край Пловдив

По първоначални данни БМВ се блъснало челно в Опел