Карадайъ: Коалицията след изборите е неизбежна, но каква?

News24sofia.eu
Views 12822
0 0

С ГЕРБ не сме били в коалиция, но с БСП в Тройната коалиция сме били и икономическите показатели за България за последните 32 години са от този период. С това се похвали лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в специално интервю за БиТиВи.

На Мустафа Карадайъ му е прелюбопитно как лидерът на БСП Корнелия Нинова ще дефинира какво означава коалиция между ГЕРБ и ДПС.

След изборите коалицията е неизбежна, но въпросът е каква коалиция – десни болшевици да се прегръщат с леви комунисти ли, запита той.

Карадайъ още не е видял партия, която да е създадена от президента Румен Радев. С Румен Радев по време на преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат са имали конструктивен разговор за ситуацията в България, обясни лидерът на ДПС.

Той посочи, че реваншизмът не е решение на порочния модел, но за реваншизъм на служебния кабинет е много рано да се говори. БСП за 5-6-7 месеца участие във властта уволняваха редови служители за това, че са от друга партия. ДПС не споделя формулата на реваншизма.

Служебният кабинет е задължително да не прави грешки в политиката за осигуряване на газа, призова Карадайъ.

На България й е нужно ценностно хомогенно евроатлантическо управление, смята още лидерът на ДПС и настоя, че приоритетите, които трябва да следва България, са продоволствената и енергийна сигурност и независимост.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кризисният щаб открехва затръшнатата врата към "Газпром"

Заради газовата криза в страната, служебното правителство обяви, че още през следващата седмица ще бъде обявен търг за краткосрочни доставки на втечнен газ. В студиото на Нова телевизия служебният зам.-министър на енергетиката и представител на кризисния щаб Еленко Божков заяви, че една от целите на търга е хипотетично заместване на количествата от 7-те танкера.

Read More »