Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Карадайъ: ДПС трябва да изгради имунитет срещу всеки политически вирус

Трябва да изградим имунитет срещу всеки политически вирус. За това настоя председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на Х-ата Национална отчетно-изборна конференция на партията. Тя е под надслов „Свобода, единство, заедност“ и на нея от ДПС ще изберат свой председател и членове на Централния съвет на партията.

ДПС има нужда от обединение с ясна посока на развитие, стъпвайки на здрава опора, да изследват и анализират всяка ситуация и да приемаме всяко решение. Така от партията могли да отговорят на очакванията на цялото общество по отношение на националните цели.

За да се реализира програмата е нужно силно ДПС и най-важната цел на ДПС е да се утвърди като един от реалните политически субекти със значимо участие в парламента, местната централна и изпълнителна власт. Политиката се нуждае от ясна ориентация и само тези, които могат да назоват целите, могат да ги постигнат, както и да привличат други на своя страна, уточни Карадайъ.

От ДПС са обезпокоени от управлението на страната – кризата в здравеопазването, състоянието в социалната сфера, липсата на реформи и стимули за спасяване на бизнеса са проблеми, които са извън решенията на правителството. Недоверието към властта създава чувството на несигурност и липсата на перспектива на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението, посочи Карадайъ.

Тази картина на управляващите била очертана от ДПС. Основен модел за правене на политика на ГЕРБ е разделение и противопоставяне, придружено от езика на омразата, ерозия на държавността, рушене на демокрацията, неспазване на Конституцията и законите на страната. Не били чути призивите на ДПС за бързи и адекватни действия по важните въпроси за България.

За спешни реформи във всички сектори настояха от ДПС. По никакъв начин не били разбрани призивите на ДПС за включване на свободните и активни граждани в управлението като процес, както и създаване на условия за преход към зелена икономика.

Днес нашите приоритети са приоритетите на ЕС след решенията на Европейската комисия и Европейския парламент. Днес е в ход нова индустриална революция, водородна революция в дигиталната ера, акцентира лидерът на ДПС. Карадайъ обясни, че всяка революция води човечеството до преобразуване на живота и труда и новата индустриална революция поставя качеството на живот в центъра на развитието и налага нов интегириран подход за управление, съхранение на природните ресурси.

България трябва да положи всички усилия да не изостава допълнително от неизбежните тенденции за цифровизация и новите технологии, настоя Карадайъ.

Извънредната обстановка изисква извънредни решения. През тази година всички ние и целият свят се озовахме срещу непознат враг – COVID-19 и вирусът се оказа не просто поредното предизвикателство, но един от най-сериозните фактори в живота ни, изтъкна Карадайъ.

Светът е разтревожен, светът е разколебан в системата от ценности в цялата демократична общност, което създава чувство за неувереност. Дневният ред на държавите е обединен и подчинен на необходимостта от решаване на задачата за справяне с коронавируса, за да не изправи държавите пред най-тежката криза с нейните хуманитарни, икономически, политически и финансови измерения, посочи той.

Днес на конференцията трябва да направим отчет и равносметка за период от 4 години, да анализираме отчетния период и да набележим перспективите за развитие на партията, настоя Карадайъ. Изминалият период се характеризира с ред нестабилности и за изминалите 4 години имаме три правителства, два различни състава на парламента, обобщи лидерът на ДПС.

За избора на президент и вицепрезидент основата политическа цел на ДПС била да се предизвикат предсрочни парламентарни избори и да се тества единството в партията. Единството в ДПС било подложено на сериозно изпитание, а на парламентарните избори през 2017 г. техните структури удържали на натиска, заплахите и манипулациите, но останахме четвърти, доволен е Карадайъ.

Изборите за членове на ЕП през май 2019 г. ни дадоха ясен знак, че разделението е приключило, но единението не е на нужното равнище. Евроизборите били добра основа за месните избори през 2019 г., на което се видяло, че вътрешните проблеми са преодолени, а резултатите от тях били категорични.

Единството и заетостта не са просто емблема на ДПС, днес те са нашата сила, която ни дава самочувствието на строители на демократична България, категоричен бе Карадайъ.

Ние сме ДПС и нашата кауза ни прави все по-силни и по-уверени в нашата вяра и последователност в отстояването на идеите и политиките на партията, нашето единство и увереност, нашата ясна визия за по-доброто бъдеще на всички граждани, нашата непоколебимост на нашата евроатлантическа ориентация, подчерта Карадайъ.

Налице са предпоставки за историческа мисия на ДПС в името на спасението на бъдещето на България. Ние трябва да използваме нашата сила и енергия за истинска промяна на статуквото в страната, за да може да гарантираме реформа пред редица ключови сектори в страната, акцентира лидерът на ДПС.

Ние трябва да бъдем активни и да реализираме своята програма за ускорено и икономическо догонващо развитие на страната. Това зависи от няколко фактора през мощната подкрепа на избирателите на ДПС, нашата воля и смелост да са взаимносвързани със смелостта и волята на нашите избиратели.

ДПС продължава да залага на знаещи и можещи кадри. Ние в ДПС имаме редкия шанс да сверяваме часовника си с държавни политики. Ние се показваме първо пред себе си, проверявайки решенията пред призмата на интересите на цялото общество и ни прави търсещи и идейни. Изпълнявайки приоритетната задача, ние трябва да имаме хоризонт да изпълним мисията си на национална отговорна партия, отбеляза Карадайъ.

Избирайки ръководните органи на партията, трябва да скрепим решение с личната отговорност на всеки един от делегатите. След конференцията трябва да остане задачата за поддържане на работещи партийни структури, да работят за подобряване на жизнения стандарт и укрепване на доверието на партията като цяло. Това би било възможно, ако ДПС имат единна и здрава структура, която има общи политически решения.

ДПС продължава и с проактивното си участие в международната либерална общност.

Необходимо е тясно сътрудничество и интегриран поход с оглед намаляване на бюрокрацията, настоя Карадайъ. Трябва да се насърчат и подкрепят инициативите за подкрепа на амбициозни проекти въз основа на най-добрите налични технологии. Бъдещето ни зависи от доброто здраве на планетата, свързани с околната среда, налагат спешни действия. Изменението на климата са заплаха за самото съществуване на света и за да преодолеем, ние се нуждаем от нова стратегия за растеж в превръщането на страната в конкурентноспособна икономика, подчерта Карадайъ.

Проблемите, за които говори ДПС са най-голямото предизвикателство пред човечеството. Всички политици, държавници и граждани трябва да се включат в основата на решаване на проблемите с идеята България да има устойчива икономика и държава, готова да посрещне глобалното енергийно предизвикателство.

ДПС искат да бъдат пионери в областта на водородната икономика.

Доброто представяне на предстоящите парламентарни избори е въпрос на чест за ДПС. Карадайъ пожела на съпартийците си дълъг и здрав живот, да отстоят на предизвикателствата и времето.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Атанас Запрянов: България не е застрашена от конфликта Израел-Иран

Израелският удар в Иран е бил ограничен по военна...

За социалния министър великденските добавки не са заигравка с пенсионерите

"Бонусите не трябва да се обвързват с пенсионната система,...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Калоян Паргов няма да се кандидатира за председател на БСП-София

Калоян Паргов няма да се кандидатира отново за председател...

Румен Радев пусна Димитър Главчев и в МВнР

Държавният глава Румен Радев е подписал един указ за искането...

Най-голямата партия в Индонезия се раздели с президента в оставка Джоко Видодо и сина му

Президентът на Индонезия Джоко Видодо и неговият син, бъдещият...

Даниел Вълчев: Служебното правителство стана миш-маш

Вторачването в служебните правителства не е нещо много полезно...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img