Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Първо в NEWS24sofia.eu! Камери са заснели последните минути на IT специалистката Алена Щерк, тя сама напуска кооперация си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Колаж: Информационна агенция News24sofia.eu / Алена Щерк и нейния син Кристиан Щерк

Две охранителни камери, са заснели последните минути на изчезналата IT специалистка Алена Щерк, научи ексклузивно от свои източници в издирването на 47-годишнта жена Информационна агенция News24sofia.eu.

В кооперацията в която живее Алена Щерк има една видео камера на входа става дума за вътрешната страна на кооперацията с адрес ул. „Чукарите“ № 18 в софийския квартал „Бояна“.

Втората видео камера е на изхода на мястото по-известно като „Местност Гърдова глава“.

Днес записите от камерите, са взети от следователи на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР).

ИА News24sofia.eu научи, че на охранителната камера от кооперацията в която живее от 6 месеца Алена сама напуска входа, без багаж и без автомобила й. Малко по-надолу по улицата следите на IT специалистката се губят.

Сигналът за изчезването на Алена е подаден в 10:41 на телефон 112 от синът й Кристиан Щерк, узна News24sofia.eu.

Той заявил пред дежурния диспечер, че майка му не се е прибирала цяла нощ и, че няма никаква връзка с нея от часове.

Диспечерът съобщил информацията на МВР, която Кристиан съобщил на спешния телефон и на място дошла кола на полицията. Били разпитани Кристиан и негова приятелка, а след това и други съседи.

След като Кристиян разказал на органите на МВР какво знае без да иска споменал на полицаите на място, че майка му се занимава с IT специалистка. Тогава вече полицията на място веднага отцепват района и на място пристигат още полицаи и следователи.

Информацията на колегите от сайта „Блиц“, че по колата на Алена е имало следи от кръв, се потвърждават от разказа на синът на 47-годишната жена. Той категорично заявил пред дошлите на място полицаи, че е видял с очите си следи от кръв по колата както и на дясната страна от гаража.

Следователите дошли на място малко след 11 ч. пред кооперацията, разказа пред News24sofia.eu съседка на семейството.

Семейството е много добро. От 6 – 7 месеца живеят тук вече. Никога досега не са имали скандали и проблеми„, споделя съседката П. К.

Жената потвърди думите на друга съседка казани пред медията ни по-рано, че е имало неизвестен мъж, който е бил пред вратата на семейството и е крещял, че е бил излъган и предаден от Алена Щерк.

Припомняме думите на съседката Стела:

Алена редовно помагала на деца в институции, твърди пред News24sofia.eu Стела Илиева жена, която живее до къщата на изчезналата жена.

Тук редовно идваха деца, които бяха настанени в социални институции. Алена не спираше да им помага. Дрехи, храна, пари от всичко по-малко им даваше„, разказа пред екипът ни Илиева.

Последно Стела е видяла изчезналата жена вчера на обяд.

Никакво впечатление не ми направи да се е случило нещо или да е притеснена. Дойде с черния си джип паркира го и влезе в домът си„, разказва съседката на изчезналата жена.

На въпрос дали познава мъжът с който е живяла Алена съседката отговори: „Да много добър човек. Всеки ден идваше при жената. Редовно заедно, се разхождаха тук по-нагоре в гората„.

Тя разказа, че преди една седмица е имало дребен по думите й скандал пред къщата на Алена. „Дойде един мъж с черна кола и започна да крещи. През цялото време крещеше, че е предаден и излъган. В къщата тогава нямаше никои. Друг съсед от съседната къщата подаде сигнал на спешния телефон и полицията, която дойде на място го предупреди от тогава до сега не е идвал„, спомня си Стла съседката на изчезналата жена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Авиокомпании променят маршрутите си след израелската атака срещу Иран

Авиокомпаниите бързо промениха маршрутите на полетите си над Иран, пренасочвайки се...

Запрянов: България не е застрашена от конфликта Израел-Иран

Израелският удар в Иран е бил ограничен по военна...

Двегодишно зад волана се вряза в маси на заведение в Монтанско

Двегодишно дете подкара автомобила на баща си и се...

Северна Корея пусна песен, възхваляваща лидера Ким като „приятелски баща“

Северна Корея пусна нова песен, възхваляваща лидера Ким Чен...

Израел удари обект в Иран

Израелски ракети са поразили тази нощ обект в Иран,...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

СС на ООН не призна палестинската държавност

Съединените щати в четвъртък блокираха ООН да признае палестинска държава,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Почина дизайнерът Роберто Кавали

Дизайнерът Роберто Кавали, създател на марката Roberto Cavalli, е починал...

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Синът на Деси Цонева показва средни пръсти

Синът на чернокосата тв кулинарка Деси Цонева показва средни...

Заплашиха певицата Прея с убийство в София

Заканата беше предшествана от изключително дълъг психопатски разговор, сподели още изпълнителката

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img