Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Калоян Методиев: Радев продуцира свалянето на правителството

Радев продуцира подмолно свалянето на правителството в синхрон с ГЕРБ и ДПС. Това е мнението на Калоян Методиев, политолог и началник на кабинета на вицепремиера в оставка Корнелия Нинова.

Припомняме, че в първия мандат на Румен Радев Методиев бе шеф на неговия кабинет.

Според Методиев вината на президента Радев е, че от първия месец заедно с вицепрезидентът Илияна Йотова са започнали канонада срещу правителството.

По две основни линии – едната, че продаваме оръжия за Украйна и по темата за Република Северна Македония.Обърках се какво иска президентът. Вървяха като атака срещу правителството с идеята да се срути доверието.“ А и с откровени лъжи, по думите на Методиев, а като пример даде критиките от президентството за социалната политика на правителството.

ГЕРБ и ДПС работят във синхрон с Радев, твърди също Методиев и отбеляза: за последните два месеца Радев ходи в общини, в които кметовете са от ГЕРБ. Посрещат го посрещан с хляб и сол от кметове на ГЕРБ – четири пъти в Пловдив, в Ловеч, във Велико Търново. Носят го на ръце кметове, които преди не го посрещаха. Не спряха да клатят правителството, посочи Методиев.

Според него президентът цели да държи властта в държавата, съзнателно и целенасочено предизвиквайки хаос, за да управлява посредством поредица от служебни правителства – институция, която я няма никъде по света.

Методиев определи „Възраждане“ като „дъщерна фирма на ГЕРБ“

В момента, в който беше съставена коалицията от четири различни субекта с много сложна задача, да се успокои държавата, икономиката. При такава конструкция всеки има своите цели, но се правят компромиси. Трябва диалог, трябва да се търсят общите теми, не тези, които ни разделят, добави още той.

На този фон обаче според Методиев не може еднолично да се взимат решения от министър-председателя и разкритикува начина, по който е анонсирано изгонването на руски дипломати. Освен това трябва да се направи преценка за едно такова мащабно действие, от което ще страдат не само дипломатическите отношения, но и икономиката, туризма.

Не сме султанат. Трябва диалог и консенсус. Към днешна дата с евентуален излъчен премиер Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ с оглед на събитията от снощи (б.р. изгонването на 70 руски дипломати) няма как да се продължат разговорите“ каза още политологът.

Правителство без Кирил Петков би показало желания, които биха показали воля. Това показва, че може да има правителство в този парламент, коментира още Методиев.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина

Иран може да преразгледа своята "ядрена доктрина" на фона...

Димитър Радев: Влизане в Eврозоната по-късно през 2025 г. e по-вероятен сценарий

Присъединяването на България към Еврозоната по-късно през 2025 г....

Андреа: Пием лекарства заради детски травми

Певицата Андреа зададе в социалните мрежи въпроса: „Какво се...

Транспортното министерство договаря пряко купуването на 35 влака по ПВУ

Защото подадените оферти не отговарят на изискванията

The Economist: Увелчават се шансовете руските активи да „плащат“ за война в Украйна

След като Русия унищожи Триполската електроцентрала на 11 април, Украйна...

Британските консерватори отстраниха депутат за злоупотреби със средства

Това е пореден удар за закъсалата Консервативна партия

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украйна удари летище в Крим на руските окупатори

През изминалата нощ в окупирания Крим се чуха експлозии....

Адв. Людмил Рангелов: Няма доказателства за линия Банкова – Димитров

Не вярвам, че Живко Коцев е бил обект на заплахи, заяви Рангелов

ПП-ДБ: Сиамските близнаци Пеевски и Борисов са завладели държавата

Живко Коцев стана жертва на компроматна война. Това заяви...

Пентагона поздрави Атанас Запрянов за поста и обсъди помощта за Украйна

Помощник-министърът на отбраната по въпросите на международната сигурност Селесте...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img