Калина Константинова тръгва от базово ниво да вдъхва нов живот на пощите

Прочитания 8727
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Абсолютен приоритет са „Български пощи“ и за това е идеята да се изтеглят от едно министерство (Министерство на транспорта), което има комплексни задачи и да се сложат в моя ресор, където се мисли за дигитализация, модернизация, оздравяване и вдъхване на нов живот на дружеството„. Това заяви вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова относно визията за развитие на „Български пощи“ ЕАД.

Константинова има за цел да се оздрави „Български пощи“ в частта предоставяне на пощенската услуга – да подпомогне по-ефективното разходване на средствата на дружеството. Другата амбицията на вицепремиера по ефективно управление е те да се превърнат в центрове за комплексно-административно обслужване. Трябва да се направи така, че държавата и административното обслужване да са близко до хората, добави Константинова.

За да станат пощите приветливо лице на държавата, имат нужда от ремонт и инвестиции. Затова правителството подготвя фиш, който да вкара „Български пощи“ в Националния план за възстановяване и устойчивост. Оттам също може да се осигури перо за финансиране, внедряване на информационните системи и някои отключващи моменти, които обаче не са скъпи, носа нужни, подчерта Калина Константинова.

Пощенските станции, които имат добра комуникационна обезпеченост, ще стартират с пилотно предоставяне на най-честите услуги. Константинова обяви още, че ще се отделят и пари от бюджета за покриване на компенсациите и старите задължения на „Български пощи“.

Тя е наясно, че задачата е тежка, като за това има нов план, мисли се за финансиране и засега работата започва на нисък старт.

Константинова обясни, че нейната дълбочина на познаване на конкретните активи на „Български пощи“ е на базово ниво и това, което има като план за действие е, да се мине през обследване на това, което има като заварено положение. Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) ще направят анализ и вътрешен одит на активите за това как се управляват финансовите потоци на „Български пощи“ и това е нормална първа крачка, когато се сменя един министър, уточни Константинова.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Калин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Обвиниха протестиращ, че стрелял два пъти с газов пистолет вчера на протеста

Първо обвинение на задържан от протеста на „Възраждане“ вчера. Привлечен е към наказателна отговорност 32-годишен мъж, а обвинението е за хулигански действия. Прокуратурата съобщава, че протестиращият е произвел два изстрела с притажавания от него газ-сигнален пистолет. Изстрелите са произведени сред насъбралите се пред Народното събрание протестиращи. На 12.01.2022 г. около

Read More »