Калина Константинова: Ще сме конструктивна опозиция и „ще следим кранчетата“

Views 20733
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Чувство на апатия сред избирателите и „Всички са маскари“, това показва активността на изборите, заяви бившият министър и вицепремиер от „Продължаваме промяната“ Калина Константинова пред бТВ.

Средата е токсична, факт е, че не сме създали мобилизация и не сме успели да убедим хората… Но няма да предадем принципите и обещанията си„, каза тя.

Изгубили сме няколко процента от изборите миналата година, имаше кризи, но това ни кара да се чувстваме силни, че имаме смислен резултат, добави Константинова.

На въпроса с кого ще се коалира ПП, тя бе категорична: „Отговорността е на спечелилия изборите, всичко, срещу което ние се борим, е моделът на управление на ГЕРБ.

Компромис с принципите си няма да направим, коалиция с ГЕРБ, ако искахме, щеше да има миналата година. Искаме борба с корупцията и съдебна реформа, в тази партия такава готовност няма. Ако падне чадърът – голяма част от тях няма да са в парламента, анализира Калина Константинова.

Ние ще сме конструктивна опозиция и ще гледаме всяка стъпка, и ще използваме всички инструменти на парламентаризма, за да ги спрем. Спрените кранчета ще се реставрират – ГКПП „Капитан Андреево“, ББ и други, посочи тя.

Ще вкараме всички законопроекти, ключови за държавата, КПКОНПИ, разследване на главния прокурор от независим прокурор, което ще покаже кой ще гласува срещу корупцията. Не виждам обаче как, защото хората, които не гласуваха за това, са отново в този парламент“, заключи Константинова.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Заспал шофьор на цистерна отнесе три стълба и уби колегата си, пътувал с него

73-годишен мъж е загинал при тежка катастрофа на пътя между Русе и Разград. Около 04.15 часа на 3 октомври на входа на село Осенец откъм Русе товарен автомобил МАН с прикачено полуремарке – празна цистерна, излязъл от пътното платно на ляв завой и се блъснал последователно в три електрически стълба. По първоначални […]