Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Калин Георгиев: В МВР има „памперси“ – за да не миришат, трябва да се сменят

Има длъжности в МВР като памперси – трябва да се сменят периодично, защото иначе дават миризма. Това заяви пред Нова телевизия бившият главен секретар на МВР и експерт по национална сигурност Калин Георгиев.

Думите му бяха по повод служителите на реда, взимащи подкупи и демонстриращи луксозен начин на живот. По негови думи тези служители на МВР всъщност са малък процент, но хвърлят голямо петно върху всички останали честни хора, които работят в системата.

Георгиев обясни, че полицията винаги е имала проблеми с ниския и среден управленски състав. „Началниците, които пряко трябва да си контролират хората, се страхуват да го правят, защото непрекъснато са с тях. Трябва да се ескалира равнището до главен секретар или министъра, за да тръгнат нещата. Има едно примиренчество на този тип управленски състав“, обясни той.

Относно полковника от НСО, обвинен в управление на група за поръчкови убийства и организиране на убийството на Станка Марангозова, Георгиев заяви, че прокуратурата и полицията са се справили прекрасно с разплитането на случая.

„Това е поредният абсурд. Най-трудно им е на комиците в момента, защото не могат да ни разсмеят през абсурда, защото животът ни е абсурден“. Така той коментира факта, че именно човек от НСО е замесен в схемата.

Запитан защо е допуснато бизнесменът Иво Масларов, който е спряган за поръчител на убийството на Марангозова, да напусне страната, Георгиев обясни, че няма как един човек да бъде задържан, ако няма достатъчно събрани данни за извършено престъпление. Ако е имало възможност поръчителят да бъде задържан към момента, той е щял да бъде, убеден е Георгиев.

По отношение на битовата престъпност и акциите срещу нея бившият секретар на МВР заяви, че тя е социокултурен феномен за България, в който последното решение е на полицията и прокуратурата. По негови думи преди прокуратурата и полицията много институции не са си свършили работата – социални, образователни, религиозни.

„Тези хора не знаят кое е добро и кое е лошо. Този феномен трябва да бъде преодоляван с много други фактори. Ако човек има стопери в съзнанието си, обяснено му е, че не бива да се краде, убива – става въпрос за формиране на култура“, обясни Георгиев. Чалга поколението вече има деца, следващите ще са по-страшни, по-необразовани, без спирачки, предупреди той.

Според него реактивният подход на прокуратурата към проблема е добър, но преди полицията трябва да се намесят много други инстанции.

На agencynews24@gmail.com, Информационна агенция News24sofia.eu очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Веселин Кожухаров оглави Агенцията за социално подпомагане

Веселин Кожухаров оглави Агенцията за социално подпомагане. Той заменя...

Европейският парламент одобри забраната на продукти, произведени с принудителен труд

Във вторник Европейският парламент одобри правила за забрана в...

Венецуела връща в страната Агенцията за правата на човека на ООН

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че е...

Хаменей похвали иранската армия за удара срещу Израел

Върховният лидер на Иран Али Хаменей благодари на въоръжените...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Калин Стоянов: Бившият директор на ГДБОП се е срещал с Нотариуса

По негово време жената на Нотариуса е назначена в МВР

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img