Калфин вижда и при Борисов, и при Лукашенко граничещи с паниката реакции

Прочитания 1316
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

И при Борисов, и при Лукашенко виждаме граничещи с паниката политически реакции. Това заяви пред БНР Ивайло Калфин – бивш вицепремиер, бивш външен и социален министър и ексевродепутат.

Според него общото между България и Беларус е търсенето на различни видове инструменти за отклоняване на вниманието и на политическия процес от страна на управляващите, тъй като в двете страни позицията е една и съща – недоверие в изборите и в управлението.

Калфин изрази мнение, че ситуацията в Беларус може да бъде решена отвътре, ако хората имат възможност за честна и свободна форма за изразяване на волята.

Той подчерта, че Русия е особено внимателна към случващото се в съседните ѝ страни и ролята ѝ няма да е пасивна.

Калфин посочи, че срещата на високо равнище в ЕС ще излезе със становище. Според него европейската позиция ще прозвучи „тежко и силно“. Не трябва да надценяваме ролята на Европейския съюз, той няма да реши проблемите на Беларус, но е важно да излезе с позиция, поясни той.

По отношение на ситуацията у нас Калфин заяви, че темата за бедността и за неравенството в обществото трябва да е с по-голям приоритет.

По негови думи решението на правителството за линията на бедност да се определя не от обективни показатели, а от състоянието и възможностите на бюджета, е „перверзия“ по отношение на социалната политика.

Предложенията за нова Конституция са политически процес, който няма аргументи, а юридически са изключително уязвими, отбеляза още Калфин.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Станислав Терзиев в специален коментар за News24sofia.eu: Радев, удовлетворен ли си след снощните прояви на насилие

С всеки изминал ден става все по-ясна алтернативата, която предлагат протестиращите - бесилки, ковчези, затвор без присъда, агресия срещу неудобни журналисти...