Калфин не вижда гаранция, че и Митрофанова ще си тръгне за консултации

Views 10905
0 0
Снимка: архив БГНЕС

„Абсолютно неприемливи“ са действията на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. Мнението е на бившият български външен министър и евродепутат Ивайло Калфин в студиото на БНТ.

Той обаче предупреди, че извикването „за консултации“ на българския посланик в Москва ще ни остави без дипломатически канали в тази сложна обстановка. В същия момент, съвсем не е сигурно, че Митрофанова няма да продължи да си работи от София.

Той припомни и факта, че преди години български посланик в Москва е изкарал „много време“ без да проведе никакви срещи там.

Според него светът през 2014 година не е реагирал в достатъчна степен на анексирането на Крим от Русия, но сега е различно.

Той е категоричен ,че вина за поскъпването на живота заради настоящата криза не носи нито България, нито ЕС.

Не ние започнахме войната, не ние избрахме този път,“ напомни той.

Калфин отбеляза, че страните от НАТО никога не са били толкова единни.

Според него, който опитва самостоятелна политика или „да хитрува“ няма шанс. „С действията си Путин възроди НАТО“, категоричен бе Калфин.

В тази връзка той заяви, че разбира създаването на многонационална група на НАТО, както и идването на чужди военни у нас, особено „докато ние наваксаме дефицитите в нашата армия

Коментирайки вътрешно-политическата ситуация и арестите на Борисов и други фигури на ГЕРБ, той каза, че не споделя „патетиката на ГЕРБ“ по този въпрос и напомни за знакови арести по времето на Борисов – на Борислав Гуцанов и на бившия министър на отбраната Николай Цонев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Костантин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Антон Кутев за кабинета: Няма действия, няма и капацитет

Корупция не се бори през фейсбук, а през институциите. За това обаче трябва да имаш капацитет – а такъв говорителят на двете служебни правителства от миналата година и бивш член на Националния съвет на БСП Антон Кутев не вижда. В студиото на „Нова телевизия“ той отново предупреди, че ако коалицията […]