Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Какво включва предложената от Байдън финансова инжекция от близо $2 трлн.?

Джо Байдън разкри план за отпускане на 1,9 трилиона долара за подпомагане на икономиката на САЩ да се възстанови от последиците от коронавирус пандемията, пише „Гардиън“.

Амбициозният план предвижда 160 милиарда долара да се отделят за мащабна програма за ваксинация и тестване в борбата с коронавируса, както и за други здравни програми. 350 милиарда долара ще бъдат отпуснати за подпомагане на щатските и местни правителства. 1 трилион долара ще са само за подпомагане на американските семейства като преки плащания и обезщетение за безработица.

„Нямаме време за губене. Трябва да действаме и то сега“, предупреди Байдън.

Ако предложението бъде прокарано в Конгреса, ще бъде отпусната еднократна помощ от 1400 долара за всеки американец, което ще е допълнение към гласуваните в края на миналата година от Конгреса по 600 долара за всеки американец. Така американците ще бъдат подпомогнати с общо по 2000 долара.

Обезщетенията за безработица също ще бъдат увеличени до 400 долара на седмица от 300 долара в момента и ще изтекат през септември.

Байдън обяви целта си да бъдат поставени 100 милиона дози от ваксини срещу коронавируса през първите 100 дни от управлението си.

Демократът също призова законодателите да удължат националния мораториум за отнемане на имущество, който изтича на 31 януари.

Няколко предложения на новоизбрания лидер могат да срещнат съпротивата на републиканците, включително да се увеличи почасовото заплащане на федерално ниво до 15 долара на час. Байдън сигнализира, че вдигането на минималната надница ще бъде приоритет. Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл блокира увеличаването на минималната надница през 2019 г. През 2014 г. републиканците също спряха подобна стъпка.

На този етап планът обединява две опониращи си сили – демократа Бърни Сандърс и големия бизнес. Търговската камара на САЩ похвали предложенията на Байдън.

Следващата сряда Байдън ще встъпи в длъжност. Тогава се отбелязва първата годишнина от първия потвърден случай на коронавирус в САЩ. Оттогава вирусът е отнел живота на повече от 385 000 американци.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Разследват украинския земеделски министър за далавери с държавна земя

Украинската агенция за борба с корупцията разследва министъра на...

Георги Гвоздейков организира изборите

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще организира провеждането на...

Законотворчество като реденето на жълтите павета

Законодателната дейност в България в последната една година е...

Делото срещу шофьора, помел двама пешеходци на бул. „Сливница“, започва

Внесен е обвинителният акт срещу Адриан Антонов за причинена...

Ваксината срещу коклюш ще може да се прилага и по-рано при бебетата

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

20 години затвор за Георги Семерджиев и на втора инстанция

И на втора инстанция 20 години затвор за Георги...

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния министър-председател...

11 задържани при протестите в Грузия

Служители на грузинското министерство на вътрешните работи са задържали 11...

ПП-ДБ: Причината за новите избори е Делян Пеевски

"Решението да отидем на нови избори, беше на Делян...

Сенатът на САЩ удължи на програмата за шпиониране на чужденци

В събота Сенатът на САЩ одобри удължаването на срока...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img