Какво неясно в този ясен план при ковид вълна, диви се МЗ

Прочитания 1884
0 0
Снимка: БГНЕС

От Министерство на здравеопазването заявяват, че изготвеният Национален план за справяне с пандемията от COVID-19 дава ясна предвидимост на бизнесите и хората да работят в условия на усложнена епидемична обстановка. Това е по повод разпространената позиция на заведенията.

От МЗ уточняват, че планът осигурява прогноза в дейността на всички икономически сектори и дейности и наличието му означава, че който и да е министър няма да затваря и отваря бизнеси и дейности, когато му хрумне. Планът включва и автоматично стартиране на програмите за социално подпомагане и подкрепа за бизнеса, допълват от ресорното ведомство.

От министерството са категорични, че са изцяло несъстоятелни твърденията, че в плана е залегнал опитът на държавата да въведе задължителна ваксинация. Те обръщат внимание, че е точно обратното, чрез него се дава допълнителна възможност в условия на пандемия да останат да работят различни учреждения и фирми. Това е било добре обяснено на среща, на която са присъстваха представители на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Пандемията от COVID-19 не е приключила и тя налага по цял свят ограничения. От всички нас като общество зависи да проявим отговорност към собственото си здраве и към живота на близките си, допълват от МЗ.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Филип Станев: С ДПС живеем на различни полюси, а и Слави Трифонов не е Ердоган

„С ДПС имаме толкова връзка, колкото имат белите мечки с пингвините – едните живеят на единия полюс, другите – на другия„. Това заяви в студиото на БТВ Филип Станев по темата дали партията на Слави Трифонов е проект на ДПС. Станев увери, че ИТН ще разговаря с другите партии в […]